Presentatie Nationale Beroepscode V&VN en NU'91

NU'91 en V&VN nodigen u uit om aanwezig te zijn bij de presentatie van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden op:

donderdag 8 februari
van 10.30 tot 11.30 uur
bij de Zonnehuisgroep, Laan van de Helende Meesters 12 in Amstelveen.

De Nationale Beroepscode is samengesteld door NU'91 en V&VN.

Programma
10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Welkom door Grete Visser, projectleider Nationale Beroepscode 10.35 uur Hans van Dartel (voorzitter van de V&VN-commissie Ethiek) licht het belang van de Nationale Beroepscode toe.
10.45 uur De voorzitters van V&VN en NU'91 bieden Anne-Mei The (cultureel antropoloog, jurist en schrijfster van het boek 'In de wachtkamer van de dood' het eerste exemplaar van de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden aan. Ook Iris van Bennekom (directeur NPCF), een lid van de Cliëntenraad, een student, een VAR-lid en Marianne Sprecher (Raad van Bestuur van de Zonnehuisgroep) krijgen een exemplaar uitgereikt en geven aan wat de Nationale Beroepscode voor hen betekent. 11.15 uur Anne-Mei The geeft haar reactie op de Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden
11.30 uur Afsluiting door Grete Visser

De Nationale Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden geeft de uitgangswaarden voor handelen van verpleegkundigen en verzorgenden. Belangrijke waarden zijn respect, vertrouwelijkheid, eerlijkheid, weldoen, geen schade toebrengen, autonomie en rechtvaardigheid. Sommige staan expliciet in de Nationale Beroepscode. Andere zijn niet expliciet genoemd, maar vormen wel de basis van artikelen. Hiermee biedt de Nationale Beroepscode een leidraad voor het handelen en de verantwoording daarvan. De Nationale Beroepscode is ook van belang voor zorgvragers, andere zorgverleners, zorgaanbieders en de samenleving als geheel. Zij kunnen uit de beroepscode opmaken wat zij van verpleegkundigen en verzorgenden kunnen verwachten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcelle Assenberg, communicatieadviseur NU'91, tel. 06-51402879 of Monique Verkerk, communicatieadviseur V&VN, tel. 06-53171969.

Met vriendelijke groet,

Marian Kaljouw Ria von Bönninghausen tot Herinkhave Visser voorzitter V&VN voorzitter NU'91