Verkiezing Logistiek Manager van het Jaar Manpower: geluk

Manpower uitzendorganisatie

PERSBERICHT

Verkiezing Logistiek Manager van het Jaar
Manpower: geluk levert geld op

DIEMEN, 8 februari 2007 In haar speech tijdens de Verkiezing Logistiek Manager van het Jaar te Rotterdam wijst Heleen Prakke, directeur Human Resources van Manpower, de aanwezigen vandaag op het zakelijk belang van geluk op de werkvloer. Aandacht van het management voor zaken als bedrijfscultuur, leiderschap, aantrekkelijkheid van de werkomgeving en ontwikkelingskansen kan er volgens Prakke toe leiden dat een medewerker een 10-15% hoger salarisbod elders afslaat. De human factor. (het verkiezingsthema) is dus allerminst een kostenpost.

Achterdeur dicht
In de logistieke wereld zijn systemen en processen van cruciaal belang. Volgens Manpower nomen est omen zullen deze echter nooit optimaal ingezet kunnen worden als het menselijk kapitaal daar geen geïntegreerd onderdeel van uitmaakt. Aan de hand van cijfers uit de CWI Arbeidsmarktprognose 2006-2011 laat de directeur HR zien dat de groei van het aantal banen de komende jaren de groei van de beroepsbevolking verre overstijgt.

In die huidige krappe arbeidsmarkt, zo betoogt Prakke, is het strategisch gezien helemaal belangrijk de achterdeur van het bedrijf dicht te houden. Salaris is daartoe niet het enige instrument (meer). Overigens kan geluk ook in dit geval al in kleine dingen zitten. Prakke schetst het verschil tussen een magazijn dat slecht bereikbaar is, geen kantine kent, geen airconditioning heeft in de zomer en daarenboven geleid wordt door een niet-stressbestendige manager én een nabije werkomgeving met koeling, een medewerkerrestaurant, aantrekkelijke muziek en een motiverende, sociaal vaardige leiding. Niet alleen zullen gegadigden bij een zelfde salaris voor het tweede bedrijf kiezen, ook de gemiddelde productiviteit zal daar hoger zijn. In de veranderende wereld van werk wordt een nieuwe balans in arbeidsvoorwaarden tussen geld / geluk steeds belangrijker.

Sponsor
Manpower heeft een driejarig hoofdsponsorcontract met de Stichting Logistiek Manager van het Jaar, die de Verkiezing organiseert, en neemt bovendien de voorselectie van de kandidaten voor zijn rekening. De vakjury bepaalt daarna de genomineerden en de uiteindelijke winnaar. Manpower onderschrijft het belang van logistiek voor het goed functioneren van de economie en bemiddelt als full-service HR-dienstverlener zowel voor tijdelijke als voor vaste logistieke banen, voor lager- en voor hoogopgeleide kandidaten.

Heleen Prakke
Heleen Prakke heeft Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij begon haar loopbaan in Human Resources bij de Britse retailer Marks & Spencer onder meer als Training & Development Manager voor Nederland en Duitsland. In haar laatste functie binnen dit concern was zij HR Manager voor Marks & Spencer Nederland. Sinds december 2002 is zij Directeur HR van Manpower Nederland. Binnen deze functie is zij onder meer eindverantwoordelijk voor het Talent Development Programma en voor het optimaliseren van de werknemerstevredenheid. Onder haar leiding zijn daarvoor tal van middelen ontwikkeld, die recent bijvoorbeeld hebben geleid tot een top 20-positie onder de 200 grootste Nederlandse bedrijven en organisaties met betrekking tot werknemerstevredenheid binnen de zakelijke dienstverlening. Daarmee behaalde Manpower bovendien de hoogste score van alle Nederlandse HR-dienstverleners.

Over Manpower
Manpower is een full-service organisatie in de wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. De eigentijdse dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. In Nederland heeft Manpower 150 kantoren op locaties waar 750 consultants werken. Iedere vestiging vormt dankzij het nationale en internationale Manpower-netwerk een kennisbank en vraagbaak voor zowel werkgevers als kandidaten. Manpower is actief onder vijf merknamen: Manpower, Manpower Professional, Right Management, Jefferson Wells en Elan. Het hoofdkantoor van Manpower bevindt zich in Diemen. Algemeen Directeur is Hans Leentjes. Zie ook www.manpower.nl.

Logistiek Manager van het Jaar
De verkiezing van de Logistiek Manager van het Jaar is een initiatief van DHL Express ondersteund door de vereniging Logistiek Management. Op 8 februari 2007 vindt het bijbehorende event plaats in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Voor meer informatie over de Verkiezing zie www.logistiekmanagervanhetjaar.nl.