Corio


P E R S B E R I C H T

Corio breidt uit in Turkije

Utrecht, 7 februari 2007

Corio kondigt de acquisitie aan van een 40%-belang in het winkelcentrum Teras Park dat thans in ontwikkeling is in Denizli, in het zuidwesten van Turkije, voor een bedrag van circa EUR 55 miljoen. Het winkelcentrum zal een bruto verhuurbaar oppervlak hebben van circa 55.000 m². De verwachting is dat het winkelcentrum in de eerste helft van 2008 zal worden geopend. Het nettoaanvangsrendement van de transactie komt uit rond 8% zodra het centrum volledig operationeel is. In lijn met haar strategie heeft Corio zich met een kantoor gevestigd in Istanbul en een Chief Executive Officer voor Corio Turkije aangesteld.

Denizli is een snel groeiende stad in de Egeïsche regio met ongeveer 1 miljoen inwoners met een hoger dan gemiddelde koopkracht. Naast een groeiende bevolking, wordt de stad ieder jaar bezocht door veel toeristen die worden aangetrokken door het nabijgelegen prehistorische Pamukkale. De universiteitsstad Denizli is gunstig gelegen op een kruispunt van belangrijke wegen naar Izmir, Aydin, Antalya, Ankara en Marmaris. Het winkelcentrum Teras Park is gelegen in het district Yenisehir, 5 kilometer ten westen van het stadscentrum met een primair verzorgingsgebied van ongeveer 400.000 inwoners. Het is een van de snelst uitbreidende delen van de stad.

Het winkelcentrum Teras Park wordt het eerste winkelcentrum in Denizli en het bruto verhuurbaar oppervlak zal 55.000 m² bedragen, verdeeld over vier verdiepingen, met 1.426 parkeerplaatsen in de parkeerkelder en rondom het winkelcentrum. Er zullen op verschillende verdiepingen ingangen van het centrum komen, wat mogelijk is door de hoogteverschillen van het terrein. Op het laagste winkelniveau wordt de hoofdhuurder een hypermarkt van Carrefour. Het grootste deel van de bovenste verdieping zal worden gebruikt voor vrijetijdsvoorzieningen, met onder meer een bioscoop waarvoor een exploitant al toezeggingen heeft gedaan. Het merendeel van de huurcontracten in dit winkelcentrum zal gebaseerd zijn op de euro.

De ontwikkelaar, tevens eigenaar van het 60%-belang in het winkelcentrum, is de Tan Groep, een van de drie grootste textielfabrikanten in Turkije. Voor het ontwerp van het centrum zijn bekende architecten en winkelcentradeskundigen aangetrokken. Bovendien zal Corio haar deskundigheid als belegger en manager van winkelcentra in Europa inbrengen. Het centrum is op het ogenblik in aanbouw en Corio zal voor haar deel van het winkelcentrum betalen naar gelang de voortgang van de bouw. De verwachting is dat het winkelcentrum in de eerste helft van 2008 zal openen.

De transactie is behoudens goedkeuring van de Turkse autoriteiten. Alhoewel aan het project geen overige wezenlijke opschortende voorwaarden vastzitten, zal het in de variabele pijplijn blijven tot deze goedkeuring is verkregen. In de aandeelhoudersovereenkomst is geregeld dat Corio een eerste recht van koop heeft, in het geval de Tan Groep haar belang in het centrum wil verkopen. Corio en Tan Groep zullen gezamenlijk beslissen over het management van het centrum, dat waarschijnlijk een toegewijd center mangement team op locatie zal worden. Corio, uitbreiding in Turkije ­ 7 februari 2007

De toevoeging van het winkelcentrum Teras Park in Denizli brengt de variabele pijplijn in Turkije op ongeveer EUR 209 miljoen per 31 december 2006. Twee projecten in Istanbul en één in Ankara zaten al per 30 september 2006 in de variabele pijplijn. Te zijner tijd, na voltooiing van de onderhandelingen zal nadere informatie over deze projecten worden gegeven. Bovendien heeft Corio een 46,92%-belang in winkelcentrum Akmerkez, dat door externe taxateurs op USD 246,6 miljoen is gewaardeerd per 31 december 2006; een 10% opwaardering ten opzichte van 31 december 2005. Het valuta-effect op deze belegging (en het directe resultaat) wordt grotendeels door een lening (rentebetalingen) voor een bedrag van USD 190 miljoen afgedekt.

Organisatie
In lijn met haar lokaal-plus benadering en hands-on management, heeft Corio zich met een kantoor gevestigd in Istanbul om haar projecten lokaal te managen en haar portefeuille verder uit te breiden. Daarnaast zal het Corio-team bij de Turkse activiteiten betrokken zijn om de toegevoegde waarde te maximaliseren op basis van haar retailkennis en -ervaring in combinatie met de kennis en het netwerk van de lokale medewerkers. Er zijn al een aantal mensen in dienst genomen en Corio heeft Koray Ozgul als Chief Executive Officer van Corio Turkije aangesteld. Koray Ozgul heeft vele jaren ervaring met project en acquisitie management in verschillende multinationale retailomgevingen. Hij heeft gewerkt voor de Aareal Bank, Cushman & Wakefield, Praktiker, McDonalds en Total Oil, alsmede een aantal jaren als retailconsultant. Hij heeft een engineering degree (Istanbul en London) en een internationale MBA (Universiteit van Victoria, British Colombia, Canada).

Profiel
Corio is een van de grootste beursgenoteerde retailondernemingen van Europa, belegger en manager van met name winkelcentra. 80% van de portefeuille van EUR 5 miljard is belegd in winkels, voornamelijk dominante winkelcentra in haar vijf kernmarkten: Nederland (48% van de totale portefeuille), Frankrijk (24%), Italië (14%), Spanje (10%) en Turkije (4%). Corio voegt waarde toe aan haar winkelcentra en haar portefeuille door lokaal hands-on management, waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale organisaties die de portefeuilles exploiteren met behulp van ons eigen center-, facilitair- en verhuurmanagement. Corio is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en Parijs. De aandelen Corio zijn opgenomen in de Euronext Midcap Index (AMX) en in de MSCI World Index.

Financiële agenda 2007:
23 maart Jaarresultaten 2006
23 april Algemene Vergadering van Aandeelhouders 25 april Ex-dividend notering
8 mei Betaalbaarstelling dividend
17 mei Resultaten over het eerste kwartaal 2007 31 augustus Halfjaarresultaten 2007
22 november Resultaten over de eerste negen maanden 2007