Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

07-12-2006

AFTRAP BALLS!
Grote theatershow van internationaal gezelschap ISH in première

Op 8 februari 2007 gaat de grote zaalvoorstelling BALLS van het multidisciplinaire dansgezelschap ISH in première in het Amsterdamse theater de Meervaart. Met BALLS gaat de dertien-koppige cast terug naar de roots van ISH; de voorstelling combineert streetskate, trialbike en BMX met dans en diverse balsporten, zoals panna en basketbal. De figuurlijke betekenis van BALLS, in de zin van 'ballen hebben', is een belangrijk thema in de show. Het gaat over het overwinnen van angst en lef hebben om dromen te verwezenlijken.
De voorstelling reist tot eind april langs theaters in heel Nederland.

BALLS is een vernieuwende theatervoorstelling en belooft een visueel spektakelstuk te worden, als een videoclip die voor je ogen tot leven komt. Tegen een rauw decor van bouwmaterialen en ijzeren steigers zal de internationale crew van ISH het publiek verbazen met hun energieke 'skills' afkomstig uit straatsport. Het scènebeeld wordt versterkt met live video en een bijzonder lichtplan.

ISH heeft zich de afgelopen zes jaar ontwikkeld tot een gezelschap met een geheel eigen signatuur. ISH weet, onder artistieke leiding van Marco Gerris, nieuwe choreografieën te creëren door dans uit de straatcultuur te combineren met disciplines als skate, balsport, videokunst, live DJ's, rap, beatbox en martial arts. De techniek van deze crossover is verfijnd en verder geperfectioneerd dankzij de samenwerking met gevestigde namen uit de culturele wereld, zoals Krisztina de Châtel en Toneelgroep Amsterdam. Na ruim tweeduizend voorstellingen in binnen- en buitenland is ISH gegroeid tot een multidisciplinair dansgezelschap met diepgang en de kracht om te 'vertellen'.

In het afgelopen theaterseizoen heeft ISH opnieuw grote internationale successen behaald. Zo heeft de voorstelling 4-ISH een grote tournee van Florida via Los Angeles en Seatle naar New York uitgevoerd. De tournee werd afgesloten in het New Victory Theater op Broadway dat drie weken was uitverkocht. ISH kwam begin november terug uit China, waar het gezelschap was uitgenodigd door de Nederlandse Ambassade in Beijing. Op het EU showcase festival in Chengdu heeft ISH Nederland vertegenwoordigd. Het publiek aldaar verkoos 4-ISH tot beste voorstelling.

----------
Voor meer informatie, speellijst, beeldmateriaal, perskaarten en/of interviews:
De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Kim Middelbosch | 06 28126227 | kim.middelbosch@demediavilla.nl
Leonie Kruisinga | 06 20953101 | leonie.kruisinga@demediavilla.nl

Zie ook: www.ish-events.com