Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 26 januari 2007 070124R

Werkzaamheden ovatonde vanaf 9 februari

Als de weersomstandigheden het toelaten wordt er in het tweede weekend van februari verder gewerkt aan de Ovatonde ten noorden van Lent. De werkzaamheden starten vrijdagavond 9 februari om 20.00 uur. Maandagochtend 06.00 uur moet het werk klaar zijn. Vanwege deze werkzaamheden is de A325 dat weekend ten zuiden van knooppunt Ressen en ten noorden van de Waalbrug afgesloten in beide richtingen. Doorgaand verkeer richting Arnhem en Nijmegen wordt omgeleid via de A15, A50 en de A73.

Aanvankelijk zouden de drie gebogen viaducten voor de Ovatonde vorig jaar augustus worden geplaatst. Omdat er twijfels waren of de constructie van deze viaducten aan de technische eisen voldeed, is dit werk toen uitgesteld. Inmiddels heeft de aannemer een aantal aanpassingen doorgevoerd. Een van de drie viaducten is nu goegekeurd. Dit viaduct zal in elk geval worden gemonteerd. Als de andere twee viaducten voor 9 februari in orde zijn, zullen die ook worden geplaatst.

Op een later tijdstip worden er ook nog stalen bogen op de Ovatonde geplaatst. Ook hiervoor moet de A325 twee weekenden worden afgesloten. Op dit moment is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden zullen plaatsvinden.

De Ovatonde is in aanleg als verkeersverbinding over de A325 ter hoogte van Ressen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 3292380