KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

5-2-2007

Watersportverbond op Boot Holland 9 t/m 14 februari in Leeuwarden!

Watersportbeurs Boot Holland
De 17e editie van de watersportbeurs Boot Holland telt ongeveer 500 boten. Niet eerder stonden er zoveel pleziervaartuigen te kijk. De stijging zit vooral in de extra zeilboten die worden tentoongesteld. De beursorganisatie vindt dat een positieve ontwikkeling. Fryslân mag dan de bakermat van de stalen kruisers zijn, als zeilprovincie heeft het toch ook een naam hoog te houden.

Bezoek het Watersportverbond en District Noord op Boot Holland Ook dit jaar is District Noord aanwezig met een informatiestand (Keltenhal, standnr. 528). De medewerkers ontmoeten u graag en u kunt daar terecht voor allerhande informatie over de watersportverenigingen in het noorden van het land, over het zeilwedstrijdprogramma en leuke vaarroutes in het gebied van District Noord. Wilt u meer weten over de diverse vaarexamens als Vaarbewijs, Marifoon en Theoretische
Kustnavigatie, dan bent u op de stand van District Noord aan het juiste adres.
Het Watersportverbond organiseert ook dit jaar weer de gezamenlijke stand van de klassenorganisaties. Hier vindt u een goed overzicht van de open eenheidsklassen waarin in het District Noord wordt
ge(wedstrijd)zeild. Een twintigtal klassenorganisaties presenteren zich in deze stand, welke te vinden is op het Batavierenbalkon (in de Friezenhal).

Magazine District Noord 2007
Voor leden is het Magazine 2007 weer beschikbaar. Een drietal mooie vaarroutes en interessante informatie over uiteenlopende
watersportzaken.

Gratis de naam van uw boot op sticker?
Meldt u zich op de stand van het Watersportverbond als nieuw lid aan, dan kunt u op onze stand de naam van uw boot of de plaatsnaam in plakletters laten maken. Bent u al lid dan kost het u slechts 15,- U kunt kiezen uit de kleuren wit, blauw of zwart. De maximale hoogte is 12,5 cm en de maximale lengte is 1,5 meter.
Er is keuze uit de volgende lettertypen: Arial, Comic Sans MS,Impact, Monotutype Corsiva.
Normaal kost u dit al gauw 35,-!
Tip: kom aan het begin van uw beursbezoek bij ons langs, u kunt de bootstickers dan aan het einde van uw bezoek afhalen en dat scheelt u weer verzendkosten.

Zijn uw bootpapieren voor 2007 al in orde?
Als u plannen hebt om dit jaar met uw boot naar het buitenland te gaan, dan hebt u douanepapieren nodig. In de meeste gevallen is een ICP (Internationaal Certificaat Pleziervaartuigen) voldoende. U kunt deze papieren aanvragen door de formulieren van
www.watersportverbond.nl te downloaden. Neem de ingevulde
aanvraagformulieren met de benodigde bijlagen mee en lever ze in op onze stand. Binnen twee weken krijgt u dan de bootpapieren thuis gestuurd. Uiteraard hebben wij alle informatie ook op onze stand beschikbaar.

Zeilen in een Optimist, het kan bij de stand van de CWO!
Kinderen kunnen op de stand van de CWO (naast de stand van District Noord, standnr. 547) kennis maken met het zeilen in een Optimist. Door middel van een Optimist-simulator kunnen de kinderen ervaren hoe het is om zelf aan het roer van een Optimist te zitten!

Laatste tip: laat uw visitekaartje achter op onze stand en maak kans op leuke prijzen!

E-mailadres:yvonne.vlek@watersportverbond.nl