Eerste commando-overdracht operationele staf Koninklijke Marine

Op vrijdag 9 februari draagt commandeur Hank Ort het commando van de Netherlands Maritime Force (NLMARFOR) over aan commandeur Pieter Bindt. Deze militaire plechtigheid vindt plaats om 11.00 uur op de marinebasis 'Nieuwe Haven' te Den Helder.

Binnen het Commando Zeestrijdkrachten is NLMARFOR de overkoepelende organisatie voor een speciale staf die wordt ingezet tijdens maritiem expeditionaire operaties. NLMARFOR richt zich vooral op het plannen, voorbereiden en uitvoeren van ernstoperaties en oefeningen voor de marine in zowel nationaal als internationaal verband, op zee en aan land.

Als Commander Task Force 150 heeft commandeur Ort met zijn staf in de Arabische zee van december 2005 tot april 2006 aan het hoofd gestaan van een internationale maritieme taakgroep bestaande uit gemiddeld veertien schepen. Dit in het kader van de strijd tegen het internationaal terrorisme in Operation Enduring Freedom. In mei 2006 is de staf, toen aan boord geplaatst van het amfibisch transportschip Hr.Ms. Rotterdam, ingezet in operatie Fala Watra in Suriname tegen het stijgende water en de dreigende voedseltekorten.

Commandeur Pieter Bindt vervulde hiervoor de functie van commandant van Hr.Ms. Rotterdam.

Commandeur Hank Ort is benoemd tot Directeur Defensie Informatie en Organisatie te Den Haag.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed