Ingezonden persbericht


Start D66 campagne in Provincie Utrecht

Landelijke kopstukken toeren twee dagen door de provincie

UTRECHT, 6 februari 2007 - Bekende D66 gezichten als Tweede Kamerfractievoorzitter Alexander Pechtold, Els Borst en senator Gerard Schouw komen in de eerste campagneweek van de D66 Statencampagne Utrecht in actie. Pechtold, Schouw en provinciaal lijsttrekker Ralph de Vries trekken twee dagen met de D66 Campagnebus door de provincie om aandacht te vragen voor de verkiezingen van 7 maart aanstaande. Zaterdag 10 februari vindt op de Neude in Utrecht bovendien de landelijke start van de D66 campagne plaats. Het programma van het eerste campagneweekend van D66 in de Provincie Utrecht:

Vrijdag 9 februari - 10.00 uur tot 10.30 uur

Wat Els Borst onthult D66 Campagneposter

Waar Voortuin Els Borst, Ruysdaellaan 21, 3723 CB Bilthoven

Als officiële start van de campagne van D66 in de provincie Utrecht, onthult voormalig vice-premier Els Borst samen met de Utrechtse kandidaten en Alexander Pechtold de D66 Campagneposter. De poster staat in de tuin van Els Borst en is een oproep aan zo veel mogelijk leden en sympathisanten van D66 om ook op deze manier campagne voor hun partij te voeren. Daarnaast mogelijkheid voor pers om lijsttrekker De Vries vragen te stellen omtrent het verkiezingsprogramma.

Vrijdag 9 februari - 11.00 tot 12.00 uur

Wat D66 bouwt aan spoorverbinding 'de Stichtse Lijn'

Waar Stichtse brug / A27 ( afslag 35 op de A27 en vervolgens de Stichtseweg in Huizen richting Stichtsebrug)

Utrecht is de 'draaischijf' van de Randstad. Als het in Utrecht stil staat, is ook de rest van de Randstad onbereikbaar. D66 vindt dat de doorstroming van het verkeer in de provincie op een hoger niveau gebracht moet worden. De groei van het verkeer tussen de provincies Utrecht en Flevoland vraagt om een snelle en directe verbinding tussen Almere en Utrecht, Amersfoort en Hilversum. D66 in de provincies Utrecht en Flevoland willen daarom dat er zeer snel wordt begonnen met de aanleg van spoorverbinding Stichtse Lijn. De lijsttrekkers van de twee provincies leggen samen met Pechtold en Schouw de eerste meters van deze verbinding aan.

Vrijdag 9 februari - 18.30 tot 20.00 uur

Wat Rondetafelgesprek met bewonersorganisaties Breukelen

Waar Restaurant de Herbergh, Kerkbrink 21, Breukelen

Bewonersorganisaties spreken met Ralph de Vries, Alexander Pechtold, Boris van der Ham, Gerard Schouw en Linda Hogeveen (D66-fractievoorzitter Breukelen) over een aantal regionale en lokale onderwerpen, zoals behoud van het Groene Hart en de gemeentelijke herindeling in de Vechtstreek.

Zaterdag 10 februari - 11.30 tot 14.30 uur

Wat Landelijke Start D66 Statencampagne

Waar 11.30 uur: Stadhuisbrug, Utrecht

12.30 uur: Neude, Utrecht

D66 start haar landelijke campagne voor de Provinciale Staten 2007 met een manifestatie op het Neude in Utrecht. Vanaf 12.30 tot 14.30 uur uur komen D66-ers uit heel Nederland naar de Domstad om feestelijk het startschot voor de bijeenkomst te geven. Voorafgaand, tussen 11.30 - 12.30 zijn Pechtold en De Vries te vinden op de Stadhuisbrug in Utrecht om met het winkelend publiek te praten over de Statenverkiezingen en folders uit te delen.

//// EINDE BERICHT /////

Noot voor de redactie /