Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

09-02-2007

Verzorgenden Carint-Reggeland-Groep ontvangen diploma Perfecto

Op 9 februari a.s. ronden 16 verzorgenden uit de Carint-Reggeland-groep de leergang, 'Perfecto, voortrekkers in de verzorging' af.

Deze verzorgenden uit de thuiszorg en ouderenzorg hebben diverse praktijkopdrachten uitgevoerd. Ze hebben bijvoorbeeld de besluitvorming binnen hun eigen organisatie in kaart gebracht. Een van de hoogtepunten was het bezoek aan staatssecretaris Ross dat op hun initiatief was georganiseerd. In een open gesprek met de staatssecretaris stelde de groep eventuele oplossingen voor de bureaucratisering van hun dagelijks werk aan de orde.

De leergang 'Perfecto' leidt verzorgenden op voor een betere zorg. Deze voortrekkers worden getraind om een rolmodel te zijn voor anderen en om collega's op de werkvloer enthousiast te maken voor vernieuwingen op hun vakgebied.

De verzorgenden van de Carint-Reggeland-Groep zijn de vierde groep die met succes het leertraject afrondt. Op dit moment volgen nog twee andere groepen de leergang: de Osira-groep in Amsterdam en Careyn in Schiedam.

Lees meer over perfecto

16 nieuwe voortrekkers in de verzorging vieren hun diplomering Klik hier