Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 09-02-2007

Getuigen gezocht van straatroof

UTRECHT Donderdagavond vond op de Lessepsstraat een beroving plaats van een meisje. Het slachtoffer werd van haar telefoon beroofd.

Een 14-jarig meisjes uit Utrecht liep omstreeks 20.25 uur over de Lessepsstraat. Op een gegeven moment werd zij ingehaald door twee jongens die ieder op een scooter reden. De jongens parkeerden hun scooter een straat verder en kwamen op het meisje aflopen. Eén van de jongens trok het slachtoffer aan haar haren waardoor zij op straat viel. De tweede jongen bedreigde het meisje met een mes. Uiteindelijk namen de jongens haar mobiele telefoon mee en reden weg in de richting van de Norbruislaan.

Op het moment van de beroving passeerden diverse autos. De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord.

Gewapende opverval

UTRECHT Donderdagmiddag vond op een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats. Hierbij werd de eigenaar bedreigd met een mes.

Omstreeks 14.20 uur stond een 69-jarige man in zijn winkel te werken. Plotseling kwam een blanke man de winkel binnen en bedreigde de man met een mes. De overvaller eiste geld van het slachtoffer. Uiteindelijk vertrok de overvaller met een onbekend geldbedrag. Het signalement van de verdachte luidt: blanke man, tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een zwarte jas met capuchon.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbrekers aangehouden

UTRECHT Op de Grebbeberglaan heeft de politie twee personen aangehouden omdat ze een auto-inbraak hadden gepleegd.

Getuigen belden omstreeks 14.45 uur naar de politie omdat een aantal personen twee ruiten van een auto insloegen en spullen uit de auto wegnamen. De politie zocht in de wijk met meerdere eenheden en kon uiteindelijk twee verdachten een 17-jarige jongen en 19-jarige man beiden uit Utrecht aanhouden. De koffer die uit de auto was gestolen werd verderop in de straat onder een auto aangetroffen. De autokrakers werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Hammarskjoldhof vond donderdagmiddag een diefstal plaats. De verdachte kon direct worden aangehouden.

Personeel van de winkel zag omstreeks 13.45 uur een man zich verdacht gedragen. Op een gegeven moment werd gezien dat de man een aantal spullen in zijn tas deed en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Het personeel greep in en hield de man aan. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de 39-jarige man uit Utrecht mee naar het bureau.

UTRECHT Donderdagmorgen nam een 37-jarige man uit Utrecht een fles sterke drank weg uit een winkel aan de Voorstraat. De Utrechter werd door het personeel van de winkel aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.