Gemeente Den Haag

Het Haagse College van Burgemeester en Wethouders is akkoord gegaan met de herindeling van het islamitische deel van begraafplaats Westduin. Dit deel bestaat uit acht begraafakkers, die zijn toegewezen aan islamitische verenigingen, stichtingen en een islamitisch genootschap. Hiernaast is een deel bestemd voor het begraven van islamieten die niet bij een van deze organisaties zijn aangesloten.

Besluit gemeenteraad 1994
In 1994 besloot de gemeenteraad een deel van begraafplaats Westduin beschikbaar te stellen voor het islamitisch begraven. Twaalf jaar ervaring leert dat de destijds gekozen indeling niet meer voldoet. Bij sommige islamitische begraafakkers blijft het gebruik achter bij de verwachting van toen. Bij andere akkers is het omgekeerde het geval. Om de komende tien jaar de akkers optimaal te kunnen benutten wordt de verdeling over de islamitische organisaties aangepast.

Overleg organisaties
De herindeling is in overleg met de betrokken islamitische organisaties tot stand gekomen. Zij hebben ingestemd met de noodzaak om de aanpassingen door te voeren.

Toekomst
Met deze herindeling op begraafplaats Westduin verwacht de gemeente de komende tien jaar verder te kunnen. Bovendien opent de begraafplaats Oud Eik en Duinen in 2007 een nieuw islamitisch gedeelte met circa 500 graven.