Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 09-02-2007

Aanrijding

VREELAND Op de kruising Provinciale weg N201 met de Singel vond donderdagavond omstreeks 05.45 uur een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een auto.

De bromfietser kwam uit de richting van Vreeland en wilde de weg oversteken, niet meer wetend of hij nu rood of groen licht had. Een personenauto uit de richting van Hilversum kon de bromfietser niet meer ontwijken met een aanrijding als gevolg. De bromfietser, een 19-jarige man uit Amsterdam, raakte gewond aan zijn sleutelbeen en liep letsel op aan zijn hoofd. Hij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Overlast

MAARSSEN Op het Zebraspoor heeft de politie donderdagmiddag een 13-jarige jongen aangehouden die vermoedelijk een andere jongen tijdens een sneeuwbalgevecht had geslagen.

De politie kreeg om 15.30 uur de melding van overlast door sneeuwbalgooiende jeugd. Na het aanspreken van de jeugd op hun gedrag werden de agenten aangesproken door een moeder. Zij vertelde dat haar zoon zojuist was geslagen door een jongen. Op basis van een signalement kon de jongen even later in zijn woning worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Onder invloed

MIJDRECHT Op de Stadhouderlaan heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een bromfietser onder invloed van alcohol aangehouden.

Agenten zagen omstreeks 01.50 uur een bromfietser zonder helm rijden. Hierop werd de verdachte, een 20-jarige man uit Mijdrecht, staande gehouden en onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken, waarna hij werd aangehouden en mee werd genomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag van deze ademtest bleek 845 ug/l te zijn. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen en de man kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder helm.