Persberichten Eemland Noord, 10.10 uur

Utrecht, 09-02-2007

Parkeerexcessen aangepakt

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie start vanaf 12 februari met de aanpak van parkeerexcessen in de gemeente Bunschoten-Spakenburg.

Het foutief parkeren in de gemeente geeft al langere tijd aanleiding tot veel irritatie bij bewoners en weggebruikers die zich wel aan de regels houden.

Om dit probleem aan te pakken zal de politie capaciteit vrijmaken om actief te surveilleren op en rond locaties waar dit soort excessen voortkomen.

De eerste week worden er nog waarschuwingen gegeven om de overtreders erop te attenderen dat bij herhaling van foutief parkeergedrag bekeuringen worden geschreven.

Met name het gebied op en rond de Oude Haven, waar een vergunningsplicht geldt voor het parkeren, en in de straten rond de kerkgebouwen aan de Van der Duyn van Maasdamlaan, de Kostverloren en de Dorpsstraat zal er intensief toezicht plaatsvinden. Bij de laatstgenoemde locaties wordt veelvuldig fout geparkeerd tijdens de kerkdiensten.

Het toezicht op de parkeerexcessen geldt voor onbepaalde tijd. Over enige tijd zal geëvalueerd worden of de intensieve aanpak heeft gewerkt en over welke termijn het verbaliseren zal voortduren.

Verlichtingscontrole

SOEST Donderdagavond 8 februari hield de politie tussen 19.10 en 19.50 uur een verlichtingscontrole op de Dalweg. Zeven fietsers hadden geen deugdelijke verlichting en kregen een bekeuring.