Persberichten Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht, 09-02-2007

Graffiti-spuiter aangehouden

ZEIST Donderdagmiddag 8 februari hield de politie een drietal jongeren aan voor het spuiten van graffiti.

Om 15.20 uur kreeg de politie de melding dat de jongeren graffiti aan het spuiten waren op een lantaarnpaal aan de Slotlaan. Een getuige kon de signalementen doorgeven aan de politie, zodat de jongeren even later in de omgeving konden worden aangehouden. De spuitbus werd ter plaatse aangetroffen. Onderzoek wees uit dat een 15-jarig meisje uit Utrecht de graffiti had gespoten. Zij kreeg een bekeuring. Omdat de twee jongens die bij haar waren geen strafbare feiten hadden gepleegd mochten zij zonder bekeuring het politiebureau verlaten. De ouders van de jongeren zijn door de politie ingelicht.

Sneeuwballengooier aangehouden

ZEIST Donderdagmiddag hield de politie een 45-jarige Zeistenaar aan die na een waarschuwing, een sneeuwbal in de politieauto gooide.

Om 17.00 uur reden surveillerende agenten over de Lievendaallaan. Een groepje jongens was sneeuwballen aan het gooien naar passerende fietsers en motorvoertuigen. Ook de politieauto werd geraakt door een sneeuwbal. Toen de agenten de groep wilden aanspreken, riep een 45-jarige Zeistenaar of de agenten nog een sneeuwbal in de auto wilden hebben. De agenten waarschuwden de man dat niet te doen. Toen hij toch gooide wilden de agenten een bekeuring uitschrijven. Omdat de man wegliep hielden de politie de man aan. Hierbij werd de man agressief en verzette zich. Uiteindelijk hebben de agenten pepperspray gebruikt om de man te kunnen aanhouden en over te brengen naar het politiebureau. Daar is alsnog proces verbaal opgemaakt.

Alcohol op, rijbewijs kwijt

ZEIST Donderdagavond hield de politie een 45-jarige Zeistenaar aan die met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Om 23.00 uur kwam de man aan het politiebureau in Zeist met een vraag. De servicemedewerker rook een alcohollucht en hield na afloop in de gaten hoe de man vertrok. Toen de politiemedewerker zag dat de man in de auto stapte en wegreed seinde hij zijn collegas in. Deze hielden de 45-jarige man aan op de Nijenheim. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 690 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingenomen.