Gemeente Wunseradiel


Wûnseradiel stelt lening beschikbaar voor toeristische promotie

Witmarsum, 8 februari 2007

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wûnseradiel stellen aan de gemeenteraad voor om een lening van ¤ 35.000,- te verstrekken aan Stichting i.o. PR Wûnseradiel. Met dit geld zal de stichting een website opzetten waarop mensen een vakantie in Wûnseradiel kunnen boeken.

De toeristische promotie van Wûnseradiel is de afgelopen jaren verzorgd door de regio VVV Friese Kust. Nu deze organisatie in september 2006 failliet gegaan is zoeken de ondernemers uit Wûnseradiel andere manieren om toeristen naar Wûnseradiel te trekken.

Een werkgroep van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de gemeente hebben overlegd over de manier waarop de toerist het best bediend kan worden en hoe de gemeente goed gepromoot kan worden. Gezamenlijk is gekozen voor een digitale promotie en voor een fysiek loket.

De digitale promotie bestaat uit een website waarop de toeristische bedrijven uit Wûnseradiel hun informatie kunnen plaatsen en waarop vakanties in de gemeente geboekt kunnen worden. Daarnaast zou de Waag in Makkum weer gebruikt moeten worden om gasten te ontvangen en te informeren over de toeristische en recreatieve mogelijkheden in de omgeving.

Verder is het idee uitgewerkt om op verschillende locaties in de gemeente internetzuilen te plaatsen waarop de toeristische website van Wûnseradiel te gebruiken is.

De ontwikkelkosten van de website bedragen ¤ 35.000,-. Daarnaast zijn er kosten voor het onderhoud van de website en bemensen van De Waag. Het is de bedoeling dat deze exploitatiekosten gedekt worden uit de bijdragen van de deelnemende ondernemers en advertenties op de website.

De plannen van de Stichting i.o. PR Wûnseradiel zijn afgelopen dinsdagavond 6 februari in de Piramide te Makkum gepresenteerd. Hierbij waren zo'n 100 belangstellenden aanwezig. De Stichting zal haar plannen verder uitwerken wanneer blijkt dat er voldoende draagvlak is onder de ondernemers in Wûnseradiel. Oud-wethouder Karel Helder is gevraagd voorzitter te worden van de Stichting. De Stichting heeft inmiddels ook een subsidieverzoek ingediend bij het Projectbureau Plattelandsprojecten Noardwest Fryslân.

Het collegevoorstel zal op 5 maart aanstaande besproken worden in de raadscommissie Grondgebied.