Gemeente Hengelo

Parkeergarage BP Hofstedestraat weer open

De parkeergarage aan de BP Hofstedestraat is per direct weer geopend. De werkzaamheden zijn gisteren afgerond, waarna inspectie van de parkeergarage heeft plaatsgevonden. Vanochtend is het crisisteam dat de parkeergarage twee weken geleden heeft gesloten bijeengeweest en is de parkeergarage officieel veilig verklaard en vrijgegeven. Alle betrokken deskundigen zijn het er nu over eens dat er geen enkele twijfel meer bestaat over de veiligheid van de constructie van de parkeergarage.

Uit voorzorg gesloten

De gemeente Hengelo heeft de parkeergarage twee weken geleden met onmiddellijke ingang gesloten. Aanleiding was een onderzoek van een ingenieursbureau dat door de gemeente was ingeschakeld voor advies omdat de deklaag van de parkeervloeren herhaaldelijk losliet en er problemen waren met de waterafvoer bij hevige regenval. Tijdens dit onderzoek heeft het ingenieursbureau geconstateerd dat er sprake was van forse overbelasting van een draagkolom. De gemeente Hengelo is eigenaar van de parkeergarage en besloot uit voorzorg de parkeergarage te sluiten.

Draagkolom verstevigd

Na twee dagen van nader onderzoek door constructeurs van het ingenieursbureau, van de gemeente en van de bouwer waren de deskundigen het niet eens over de vraag of de belasting van een van de draagkolommen inderdaad te groot was. Toen bleek dat het vrij eenvoudig was om de bewuste draagkolom te verstevigen, heeft de gemeente daar uit voorzorg voor gekozen. Alle betrokken deskundigen zijn het er over eens dat hiermee de veiligheid van de parkeergarage absoluut gegarandeerd is.

Sneller dan verwacht

De werkzaamheden zijn eind vorige week begonnen en gisteren afgerond. De parkeergarage is hierdoor sneller dan aanvankelijk werd verwacht weer in gebruik genomen.

De kosten voor de werkzaamheden zijn in eerste instantie door de gemeente voor haar rekening genomen. De gemeente gaat over de betaling van de kosten nog in overleg met de bouwer van de parkeergarage.

De parkeergarage Hengelo Centre aan de BP Hofstedestraat 41 is eigendom van de gemeente Hengelo en heeft een capaciteit van 341 autos verdeeld over zes parkeerdekken. De garage is in oktober 2004 geopend. In de directe omgeving van de parkeergarage bevinden zich een hotel en de schouwburg. De hotelgasten en schouwburgbezoekers kunnen vanaf heden dus weer gebruik maken van de parkeergarage.