Persberichten 09/02 ochtend

Regio, 09-02-2007

Rijnsburg Aanhoudingen na bedreiging De politie heeft vrijdag 9 februari in de ochtend drie mannen van 20, 28 en 30 jaar uit respectievelijk Leiden, Almere en Rijnsburg aangehouden op verdenking van bedreiging van een 25 jarige Rijnsburger. De Rijnsburger zou één van de mannen nog een klein geldbedrag schuldig zijn. Omdat hij dat niet direct kon betalen werden enkele ruiten van zijn woning aan de Voorhouterweg ingegooid. Ook werd de Rijnsburger bedreigd. De verdachten werden ter plaatse aangehouden.

Katwijk/Rijnsburg Verkeerscontroles De politie heeft donderdag 8 februari op verschillende locaties in Katwijk en Rijnsbrug een verkeerscontrole gehouden. Tussen 07.00 en 13.00 uur werden in totaal 76 bekeuringen uitgeschreven. Dit was voornamelijk voor het niet voeren van de verlichting, maar ook voor het niet dragen van de gordel (16). Vier fietsers werden bekeurd voor het niet geheel rechts rijden. Daarnaast werden vier mannen uit Katwijk en Noordwijk betrapt toen zij moet hun voertuigen aan het slippen en crossen waren op het parkeerterrein Noordduinen in Katwijk. Zij kregen een bekeuring voor hun rijgedrag. Een 45 jarige automobilist uit Rijnsburg werd aangehouden. Hij werd staande gehouden op de Sandtlaan in Rijnsburg voor een controle. Nadat een bekeuring was toegezegd voor het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs pleegde de Rijnsburger een telefoongesprek waarbij hij de agent beledigde. Terwijl de bekeuringen werden uitgeschreven wilde de Rijnsburger wegrijden. Ondanks waarschuwingen zette de bestuurder zijn auto in beweging. De agent wilde voorkomen dat de man zou wegrijden en ging voor de auto staan. De agent gaf de bestuurder meerdere keren aan te stoppen en moest daarbij steeds achteruitlopen. Uiteindelijk stapte de bestuurder uit en nam een dreigende houding aan. Met assistentie van andere agenten werd de bestuurder aangehouden.

Leiden Fietser overlijdt aan verwondingen Een 49 jarige fietser uit Zoeterwoude die woensdag 7 februari betrokken raakte bij een aanrijding met een vrachtauto is donderdagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het ongeval gebeurde rond 19.15 uur op de oversteekplaats voor fietsers in de bocht van de Willem van der Madeweg en de Hoge Rijndijk.

Alphen aan den Rijn Klappen na sneeuwbal tegen auto De politie heeft donderdagavond 8 februari een 22 jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16 jarige Alphenaar. De Alphenaar en twee vrienden gooiden in de middag op de Thorbeckestraat sneeuwballen naar elkaar. Toen er een auto voorbij reed gooide de Alphenaar een sneeuwbal naar de auto. Nadat de auto eerst voorbijgereden was kwam hij korte tijd later terug. De drie jongens zetten het op een rennen, echter de auto stopte vlak bij hen. De bijrijder van de auto stapte uit, duwde de Alphenaar en sloeg hem hierna meerdere keren in zijn gezicht. Op basis van het kentekennummer van de auto werd de bestuurder achterhaald. De bijrijder meldde zich later aan het bureau waar hij werd aangehouden.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woningen Donderdagavond 8 februari is ingebroken in drie woningen aan de Anna van Burenlaan. Op diverse wijze wist(en) de inbreker(s) binnen te komen. Nadat de woningen waren doorzocht werden onder meer een laptop, sieraden, geld en een bankpas weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

Bodegraven Aanhouding na gooien sneeuwballen De politie heeft donderdagavond 8 februari een 16 jarige jongen uit Bodegraven aangehouden. De jongen gooide op de Boesemsingel samen met vrienden met sneeuwballen.Toen enkele bewoners van een woning thuis kwamen werden sneeuwballen gegooid naar de zoon. Hier werd door de bewoners op gereageerd. De verdachte is vervolgens met de bewoners meegelopen hun achtertuin in waar hij begon te schelden. De verdachte duwde de bewoonster en zocht ruzie met een andere zoon. Deze kreeg klappen en schoppen. Ook de andere zoon kreeg een klap. Voordat de verdachte weer naar de poort liep, gooide hij een bloempot richting een raam. Ook trapte hij naar het raam. De verdachte liep weg en pakte een slee mee. De slee werd weer terug de tuin ingegooid. De verdachte werd aangehouden in zijn woning.

--- einde berichten ---