Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee mannen aangehouden voor overvallen op zonnestudio en winkel

Zwolle, 09-02-2007

In de zaken van twee overvallen in Zwolle-Zuid in november/december heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het betreft een Zwols duo bestaande uit een 23-jarige en een 18-jarige man. Beide verdachten hebben een deels bekennende verklaring afgelegd en zijn ondertussen voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Op 22 november werd een winkel aan de Overtoom overvallen onder dreiging van een mes en op 22 december werd een zonnestudie aan de Overtoom ook overvallen. Na de overvallen heeft de politie twee uitgebreide onderzoeken ingesteld. Uit de onderzoeken bleek al snel dat de manier van werken bij beide overvallen gelijkenissen vertoonde. Een verband tussen de twee overvallen werd niet uitgesloten.


---


---

Eerdere berichten

Gewapende overval op zonnestudie

Getuigen gezocht

Zwolle Op vrijdagavond rond 21.10 is een zonnestudio aan de Overtoom overvallen. Een man met een bivakmuts, kwam de zonnestudio binnen en eiste, onder bedreiging van een mes, geld van de medewerkster. Deze medewerkster opende vervolgens de kassa en de verdachte haalde geld uit de kassa en is daarna de zaak uitgerend. Het is nog onduidelijk hoe veel geld er is weggenomen. Zon vijf minuten voor de overval is er ook een man in de zonnestudio geweest met de vraag of hij bij hen geld kon wisselen. Mogelijk is er een verband tussen deze personen. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze overval. Mocht u meer informatie hebben of aanslaan op het genoemde signalement dan wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

(06-158144)

Personeel winkel overvallen

Zwolle Vrijdagavond rond 20.30 uur vond een gewapende overval plaats op een filiaal van Zeeman textiel van de Werkerlaan. Onder bedreiging van een mes gaven de twee aanwezige medewerksters geld af. De overvaller had een bivakmuts over zijn hoofd en droeg een donker vest/ trainingsjack met orante biezen over de mouwen en een donkere trainingsbroek. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben, dat mogelijk met deze overval in verband kan worden gebracht, wordt gevraag contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

(06-145998)