Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 09-02-2007

Dronken bromfietser

ACHTERBERG Een 50-jarige inwoner van Achterberg is donderdagavond betrapt toen hij dronken op zijn bromfiets reed. Een getuige zag hoe de man omstreeks 22.10 uur op de Cuneraweg met zijn bromfiets de bosjes in reed en waarschuwde de politie. Die liet de bestuurder blazen. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse op het bureau was 880 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

AMERONGEN Een 54-jarige automobilist uit Heteren is donderdagavond aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. Omstreeks 21.10 uur controleerden agenten de man op de Rijksstraatweg omdat zijn rijgedrag opviel. Na een eerste blaastest op straat moest de man een ademanalyse op het politiebureau ondergaan. Zijn alcoholgehalte bleek 445 ug/l te zijn. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Controle fietsverlichting

RENSWOUDE De politie heeft donderdagochtend op de Barneveldsestraat gecontroleerd op fietsverlichting. Tussen 07.00 en 07.45 uur schreven zij vijf bekeuringen uit aan scholieren die hun fietsverlichting niet in orde hadden.