Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 09-02-2007

Autokraker aangehouden

AMERSFOORT - Een getuige heeft donderdagavond een 15-jarige jongen uit Amersfoort in zijn kraag gegrepen die even daarvoor had ingebroken in een auto.

De getuige hoorde omstreeks 22.00 uur een geluid alsof een ijsbal tegen glas werd gegooid. Toen hij naar buiten keek zag hij een jongen van wie zijn benen door het autoraam naar buiten staken. De jongen probeerde het navigatiesysteem los te rukken.

De verdachte en zijn mededader gingen er vandoor en de getuige ging op de fiets achter hen aan en wist een van de jongens te pakken te krijgen. De politie was intussen door buurtbewoners gewaarschuwd en zocht met meerdere eenheden de buurt af, maar de tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. De 15-jarige verdachte is ingeloten voor verhoor.

Verdachte brandstichting aangehouden

AMERSFOORT - Een 34-jarige vrouw uit Amersfoort is donderdagavond op de Curiestraat aangehouden op verdenking van brandstichting.

In verband met een reeks brandjes de afgelopen maanden in afvalcontainers op de Curiestraat, hield de politie de omgeving in de gaten. De vrouw werd donderdagavond omstreeks 20.15 uur gezien terwijl ze zich verdacht ophield bij de containers. Dat leidde tot de aanhouding van de vrouw. Onderzocht wordt of zij verantwoordelijk is voor de branden.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT/LEUSDEN - De politie heeft donderdag diverse verkeerscontroles gehouden in Amersfoort en Leusden.

Op de Randweg in Leusden werd tussen 10.45 en 11.45 uur gecontroleerd op snelheidsovertredingen. Dertien bestuurders reden te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 95 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden.

Op de kruising Dodeweg/Doornseweg in Amersfoort controleerden de agenten tussen 08.00 en 09.00 uur veel scholieren op de fiets. Vijftien van hen kregen een bekeuring omdat ze door rood reden.

Ook op de Lockhorsterwerg werden fietsers gecontroleerd, hier op verlichting. Drie fietsers kregen een bekeuring omdat zij hun verlichting niet in orde hadden.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT - Een automobilist (identiteit nog niet bekend) is in de nacht van donderdag op vrijdag betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 03.30 uur moest de man blazen bij een routinecontrole op de Snouckaertlaan. De ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 520 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur. Omdat hij zich niet kon legitimeren, moest hij op het politiebureau blijven ter vaststelling van zijn identiteit.

AMERSFOORT - Bij een verkeerscontrole in de nacht van donderdag op vrijdag op de Molenstraat is een 24-jarige automobilist uit Hoogland aangetroffen met te veel drank op achter het stuur. Omstreeks 00.24 uur moest de man blazen, waarna hij mee moest naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag was 415 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.