Gemeente Winterswijk


Vernieuwing trimbaan en speelbos in Rommelgebergte Gezamenlijk initiatief van particulier en gemeente

8 februari 2007

Winterswijk - Er komen nieuwe trimtoestellen in het Rommelgebergte. Bovendien komt er een zogenoemd speelbos bij. Wethouder Ben Uffink deelde dit donderdagavond mee tijdens de vergadering van de commissie Burger en Samenleving. "Ik vind het belangrijk dat er algemene voorzieningen zoals deze in Winterswijk zijn. Niet alleen voor toeristen, maar vooral voor onze eigen inwoners. Ik hoop dat het de uitstraling krijgt die ver boven Winterswijk uitstijgt", aldus Ben Uffink. De kosten, ruim ¤ 43.000, worden gedekt door een bijdrage van de Stichting Toerisme Winterswijk, sponsoring, subsidies en een gemeentelijke bijdrage (financieel, burgercheque, arbeidskosten).

Eind 2005 ging de gemeente over tot sloop van de toestellen in het trimbos, vanwege bezuinigingen die de raad oplegde. Er was geen geld meer beschikbaar voor onderhoud van de trimbaan. Tijdens de werkzaamheden trok Guus Ubbink uit Winterswijk aan de bel en hield een pleidooi voor behoud van het trimbos. Hij ontving hiervoor destijds een burgercheque.

In nauw overleg met Guus Ubbink maakte de gemeente een plan voor een geheel nieuwe trimbaan met roestvrijstalen gecoate (onderhoudsarme) hindernissen. Behalve de opknapbeurt van de trimbaan komt er een speelbos. Dit is een open gedeelte waar gespeeld en gepicknickt kan worden. Ook kunnen er kinderfeestjes worden gehouden. De trimbaan en het speelbos zijn vrij toegankelijk gedurende het hele jaar. De leverancier van de toestellen plaatst de toestellen volgens planning in de eerste of tweede week van maart. Eind maart is de trimbaan open voor publiek. De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van de toestellen van de trimbaan.