Bureau Verkeershandhaving


Sneeuwsporen leiden naar beschonken bestuurder

9 februari 2007

Een 26-jarige beschonken bestuurder uit het Groningse Oosterwijtwerd is donderdagnacht in zijn woning aangehouden voor rijden onder invloed.De politie werd door de man gewaarschuwd dat hij met zijn auto in de sloot was gereden en dat hij de boel vrijdag wel zou opruimen. Ook verklaarde de 26-jarige dat er geen alcohol in het spel was.

Toen de politie toch ging kijken, zagen zij vanaf een café een bandenspoor van een auto lopen naar de plaats van het ongeval. Twee keer week het bandenspoor af van de normale loop van de weg. De betreffende automobilist had kennelijk twee keer moeten corrigeren. Bij de derde keer ging het blijkbaar fout en reed de verdachte regelrecht de sloot in.

Voetsporen
Vanaf de plek van het ongeval zagen de agenten voetsporen naar de woning van de Oosterwijtwerder. Ook dit spoor was niet recht: het spoor liep soms van de ene kant van de weg naar de andere kant. Een blaastest wees uit dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde hierop zijn rijbewijs in. De verdachte verklaarde dat hij na thuiskomst nog twee halve liters had gedronken. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de verdachte is door een sleepdienst afgevoerd.