De Vries Robbé Groep NV

Persbericht - Schiedam 9 februari 2007

DVRG neemt Shops At Work definitief over en tekent intentieovereenkomst overname Bikesonline.nl

De directie van De Vries Robbé Groep NV (DVRG) maakt bekend dat de overname van de resterende aandelen van Shops At Work BV definitief is afgerond. De overname geldt vanaf 1 januari 2007 en past in het voornemen om online retailing tot primair speerpunt van de onderneming te maken.

DVRG betaalt 2,6 miljoen euro voor de overname van het resterende belang van 49,9%. De overnamesom wordt geheel voldaan middels de uitgifte van 900.000 stuks nieuwe aandelen. Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van 25 januari jl. is toestemming verkregen tot het uitgeven daarvan.

Over 2006 behaalde Shops At Work een omzet van bijna 8 miljoen eur. De onderneming heeft de afgelopen drie jaar steeds de omzet verdubbeld. Over 2006 werd een licht negatief resultaat behaald, mede als gevolg van investeringen in een nieuwe locatie en ontwikkeling van programmatuur voor de nieuwe webwinkel Shops.nl. Onder deze naam gaat vanaf april 2007 een nieuw online warenhuis van start. Het huidige aanbod van ICT-producten, Consumentenelektronica, Telecom en Huishoudelijke Apparatuur wordt geleidelijk aangevuld met producten op het terrein van Huis & Tuin, Mode (kleding en sieraden), Sport en Recreatie, Kunst, Gifts & Merchandise, Lichaamsverzorging en Wijn.

In dit verband wordt tevens de intentie tot overname van Bikesonline.nl gemeld. Deze online retailer biedt sinds 2004 verschillende merken fietsen aan. Over 2006 werd een omzet van ruim 1 miljoen euro gerealiseerd. Ook deze overname zal geheel in aandelen worden voldaan.

De totale omzet van de online retail activiteiten voor 2007 wordt geraamd op meer dan 15 miljoen euro.



De Vries Robbé Groep NV