Directeur MSM benoemd tot hoogleraar aan Open Universiteit

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

Het College van bestuur van de Open Universiteit Nederland heeft prof. dr. Ronald Tuninga, algemeen en wetenschappelijk directeur (decaan) van de Maastricht School of Management benoemd tot onbezoldigd hoogleraar internationale bedrijfskunde. Deze benoeming past binnen de jarenlange goede samenwerking tussen de Open Universiteit en MSM. Per 1 februari 2007 zal prof. Tuninga zijn aanstelling inhoud geven, met name door het begeleiden van promovendi.

De Open Universiteit, met name de faculteit Managementwetenschappen, en MSM werken sinds 2002 nauw samen. Zo heeft men samen een nieuw onderwijsprogramma voor internationale studenten in voorbereiding: het Global MBA. Dit MBA wordt een combinatie van contactonderwijs in Maastricht en e-learning in het land van herkomst. Bij de provincie Limburg is eind 2006 een aanvraag ingediend en nu in behandeling om de opstartkosten mee te financieren en zo de positie van Limburg in de internationale onderwijsmarkt te verstevigen. Met de komst van het Global MBA kunnen voor het Limburgse bedrijfsleven nieuwe internationale netwerken ontstaan.

Daarnaast is de Open Universiteit ook penvoerder van MSM. Internationale onderwijsinstellingen zoals MSM worden door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekostigd via Nederlandse universiteiten.
Recent is afgesproken de samenwerking tussen MSM en de Open Universiteit de komende jaren voort te zetten en waar mogelijk uit te breiden.

Prof. Dr. Ronald Tuninga (Arnhem, 1959) was reeds eerder als hoogleraar (van 1993-1999) verbonden aan de Open Universiteit. Voor de overstap naar MSM was Tuninga als vice-decaan en hoogleraar Marketing and International Business werkzaam aan de Universiteit Nyenrode. Tuninga is verder betrokken bij verschillende internationale projecten in opdracht van onder meer de Nederlandse overheid, de Wereldbank en de Europese Unie.