Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 9 februari

Fryslân, 09-02-2007 o Politieberichten van donderdag 8 februari 07.00 uur t/m vrijdag 9 februari 07.00 uur.

Workum: politie houdt vijf verdachten aan voor handel en bezit van drugs
De politie heeft vrijdag 2 februari een actie gehouden op een woning aan de Buterikkers in Workum. Er waren klachten van omwonenden binnengekomen over de overlast van bezoekers van het pand. Tevens bestond het vermoeden dat er vanuit het pand in drugs werd gedeald. Tijdens de actie werd de 22-jarige bewoner aangehouden. Daarnaast werden buiten de woning elf bezoekers afgevangen door agenten en aangehouden.

Tijdens de actie werd een 35-jarige inwoner van de gemeente Wûnseradiel aangehouden. Agenten vonden in de auto van de man 600 cl GHB. Een dag later, zaterdag 3 februari, werd in zijn woning nog eens 600 cl GHB en een zak met softdrugs aangetroffen.
Naast de aanhouding van de inwoner van Wûnseradiel werden een 23-jarige inwoner en een 21-jarige inwoonster van Sneek aangehouden. De twee waren in het bezit van 101 XTC-pillen. Tijdens het verhoor verklaarden de twee dat ze de pillen van een 25-jarige inwoner van Workum hadden gekocht. Deze verkoper werd een dag later aangehouden. De 35-jarige en de twee Snekers werden voor nader onderzoek ingesloten.

Naast de vijf aangehouden volwassenen zijn ook zeven jonge Workumers aangehouden. Zij waren in het bezit van kleine hoeveelheden cocaïne, weed, GHB en speed. Aangezien dit een gebruikershoeveelheid betrof wordt tegen hen geen proces-verbaal opgemaakt. Tegen de vijf volwassen verdachten is wel proces-verbaal opgemaakt.

Warten: inbraak in bedrijf
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Midsbuorren. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een geldbedrag van enkele duizenden euros weggenomen. Een 46-jarige inwoner van Warten deed aangifte.

Boornzwaag: inbraak in woning
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Wielenlaan. Woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werd een tv en een videorecorder weggenomen. De bewoner moet nog aangifte doen.

Harlingen: verkeerscontrole N31
De politie heeft donderdagmiddag op de N31van Harlingen naar Zurich een verkeerscontrole gehouden. Alle voertuigen werden via de parkeerplaats van een tankstation geleid. Acht agenten controleerden vervolgens de voertuigen en inzittenden. Tien automobilisten kregen een bekeuring voor te gladde banden, onjuiste verlichting en het niet handsfree bellen. Daarnaast werd er door het Bureau Verkeershandhaving van de politie Fryslân op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 1014 voertuigen de controle, waarvan 132 te snel reden. Vanwege de werkzaamheden aan en rondom deze weg is er een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur ingesteld.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Camminghastraat. Donderdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werd een laptop weggenomen. De 22-jarige bewoner deed aangifte.

Wolvega: automobilist aangehouden
De politie heeft donderdagavond op de Grote Weegbree een 29-jarige automobilist uit Noordwolde aangehouden. Tijdens een surveillance zagen agenten de bestuurder rijden. Navraag bij de Meldkamer Fryslân leerde dat het voertuig niet APK was gekeurd. De man kreeg hiervoor een bekeuring. Daarnaast bleek dat de verdachter nog een
achterstallige boete moest betalen. De inwoner van Noordwolde kon deze niet betalen en daarom werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Drachten: politie zoekt getuigen van aanrijding
De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Noorderdwarsvaart, waarbij een 12-jarige fietsster uit Drachten gewond raakte. Het meisje fietste donderdagavond omstreeks 19.25 uur over de Noorderdwarsvaart en wilde linksaf de Vogelzang inrijden. Bij het afslaan werd het meisje geraakt door een rode Opel, vermoedelijk van het type Astra. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val en raakte licht gewond. De bestuurder reed door zonder zich om het meisje te bekommeren. De politie komt graag in contact met de bestuurder of met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Mozartstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden twee laptops en een externe harde schijf weggenomen. De 63-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in kantoor
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een kantoor aan het Cambuursterpad. Vrijdagochtend vroeg kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. Een 28-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Heerenveen: opnames voor Opsporing Verzocht
De politie Fryslân en medewerkers van de AVRO maken vandaag een reconstructie van de overval op een tankstation aan de Burgemeester Falkenaweg. Het tankstation werd vrijdagavond 26 januari overvallen door een nog onbekende man met een vuurwapen. Opsporing Verzocht is dinsdagavond 13 februari om 21.50 uur te zien op Nederland 1.