Provincie Noord-Brabant




E1 miljoen voor nieuwe tranche Fonds Armoedebestrijding
Werk, sociale activiteiten en actief dagelijks leven centraal

Brabanders die in armoede verkeren mee laten doen aan de samenleving. Daarop zullen de projecten van het provinciale Fonds Armoedebestrijding zich in 2007 richten. Want armoede is meer dan alleen een tekort aan geld. De provincie nodigt gemeenten en maatschappelijke organisaties uit om voor 1 juni 2007 een subsidieaanvraag in te dienen voor projecten die de armoede in Brabant bestrijden.

Vorig jaar stelde de provincie voor het eerst geld beschikbaar voor projecten op het gebied van armoede. Er zijn toen 114 projecten gefinancierd voor een bedrag van 2,4 miljoen euro. De focus was breed: alle projecten gericht op armoedebestrijding waren welkom. Na evaluatie is er nu voor gekozen om het geld in te zetten voor projecten die mensen bij de samenleving betrekken. Om weer aan het werk te gaan, vrijwilligerswerk te doen of op een andere manier deel te nemen aan het dagelijks leven. Want Brabant heeft iedereen nodig!

Gemeenten en organisaties kunnen een aanvraag indienen vanaf 16 april 2007, via de provinciale website www.brabant.nl/armoedebestrijding. De termijn sluit op 1 juni 2007.