Ingezonden persbericht


Persbericht

Wim van Leenen teruggetreden als directeur van Infotheek Groep

Leiden, 9 februari 2007 ­ Wim van Leenen, oprichter van automatiseringsbedrijf Infotheek Groep, is per februari 2007 afgetreden als directeur. Van Leenen blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf. In deze rol adviseert hij de directie van Infotheek over zaken als marketing, strategie, fusies en overnames. Het aftreden van Van Leenen formaliseert een geleidelijk gegroeide situatie. Op operationeel vlak was Wim van Leenen niet meer actief - zoon Duco van Leenen voert al een aantal jaar de dagelijkse leiding.

"Het succes van Infotheek is mede aan Wim te danken. Zijn visie en daadkracht hebben bijgedragen aan onze sterke marktpositie. We zijn blij dat hij ons in de toekomst met zijn grote betrokkenheid en enorme ervaring wil blijven bijstaan," aldus Duco van Leenen.

Met een carrière van bijna veertig jaar in de automatiseringsbranche heeft Wim van Leenen brede ervaring en kennis verworven. Na de oprichting in 1981 bracht Van Leenen het bedrijf eind jaren tachtig als een van de eerste automatiseringsbedrijven in Nederland naar de beurs. In 1991 ging Infotheek failliet om negen jaar later en vrij van schulden verklaard te fuseren met Restart Computers onder de naam Infotheek Groep. Zoon Duco van Leenen werd halverwege de jaren negentig algemeen directeur van Restart Computers en bekleedt diezelfde functie sinds 2000 bij Infotheek Groep.

Over Infotheek Groep
Infotheek Groep is leverancier van hardware en ICT-diensten. Het automatiseringsbedrijf is gespecialiseerd in de levering van precies die hardware die een bedrijf zoekt en die aansluit bij al aanwezige apparatuur. Infotheek is Preferred Partner van Hewlett Packard, Premier Business Partner van IBM en Lenovo en Gold Certified Partner van Microsoft. In 2006 behaalde het bedrijf een omzet ruim EUR 50 miljoen. Infotheek werd in 1981 opgericht in Leiden. Er werken 170 medewerkers.

Foto: Wim van Leenen

Voor fotomateriaal op hoge resolutie of meer informatie kunt u contact opnemen met:

Zeno Group
Eva Rijser
t: 020 - 30 10 989
e: eva.rijser@zenogroup.com