Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoofddorp, 9 februari 2007

eEye Digital Security gaat de Norman antivirus engine gebruiken.

Norman, het data beveiligingsbedrijf, maakte een OEM (Original Equipment Manufacturer) overeenkomst bekend met US data security verkoper eEye Digital Security. eEye gaat de antivirus engine van Norman met de unieke SandBox techniek opnemen als onderdeel van haar beveiligingsoplossingen.

eEye Digital Security is een belangrijke ontwikkelaar van system security software, en de belangrijkste medewerker aan veiligheidsonderzoek en innovatie in de Verenigde Staten. eEye levert een compleet platform dat goed anticipeert wanneer systemen kwetsbaar zijn en voorkomt aanvallen op deze systemen van tevoren als er actuele dreigingen opdoemen. Klanten van eEye, Citigroup en de U.S. Department of Defense, vertegenwoordigen de grootste toepassingen van 'vulnerability assessment and prevention technology' in de particuliere en openbare sectoren in de Verenigde Staten.

"De nieuwe Blink Professional 3.0 (= endpoint security suite) onderscheidt zich van zijn concurrenten, door de benadering van Norman, om uitvoerbare bestanden te evalueren op hun gedrag voordat zij actief worden. Toen eEye begon met het verkennen van potentiële antivirus verkopers in de nieuwe Blink, hadden we een soort grote honingpot opgezet met ongeveer 20 antivirus verkopers en het enige bedrijf dat constant de virussen voortijdig bleef detecteren, vóór ieder ander bedrijf, was Norman,"zegt Marc Maiffret, oprichter/CTO van eEye Digital Security. "De reden dat we dit zo waarderen is omdat zij echt een geweldige algemene techniek hebben die in staat is algemeen virussen te identificeren gebaseerd op hun kenmerken, eerder dan steeds de bekende signature database te moeten updaten".

eEye gebruikt zowel zijn eigen technologie om virus-achtig gedrag te detecteren, alsook nu Norman's anti-malware engine en SandBox technologie, om een volledig afgeschermde virtuele omgeving te leveren aan de executables, voordat zij worden geïntroduceerd aan het cliënt systeem. Dit biedt de mogelijkheid om nieuwe, onbekende virussen en malware te detecteren zonder dat er een handtekening nodig is en dat levert tijd op om te analyseren op gedrag en verdachte acties.

"Samenwerken met eEye is een prachtige gelegenheid voor Norman om zijn SandBox met pro-actieve antivirus techniek in de etalage te zetten als een wereldleidend product," zegt Trygve Aasland, President & CEO van Norman. "We vonden eEye's non-intrusive protection architecture de beste aanvulling op onze technologie om ondernemingen te kunnen laten doorwerken met de zekerheid van een veilig netwerk."

Informatie over Norman
Norman is fabrikant van de anti-virus software Norman Virus Control. Norman is uitgegroeid tot het grootste antiviruscentrum in de Benelux. Norman is niet alleen gespecialiseerd in anti-virussoftware, het portfolio omvat ook firewall, antispam en antispyware software, remote desktop support software, sloten & kabels en maximaal beveiligde biometrische USB producten. Bovendien is Norman officieel distributeur van GFI beveiligings- en beheersoftware, alsook van ISL Light remote desktop support.

Meer informatie op: http://www.norman.nl, http://www.eeye.com

Norman/SHARK B.V. | Contactpersoon: Dhr. V. Ladage Directeur Norman/SHARK B.V. volker@norman.nl Postbus 159, 2130 AD Hoofddorp | Tel.: 023-78 90 281 | Fax: 023-56 13 165| www.norman.nl