Rijksvoorlichtingsdienst

Pijl 2007
Foto: H.H.F. Wijffels, copyright ANP 9 feb 2007 WIJFFELS BIEDT EINDVERSLAG AAN DE KONINGIN AAN

Informateur Wijffels heeft zijn eindverslag aangeboden aan koningin Beatrix. Hij adviseert de Koningin om CDA-fractievoorzitter Balkenende te benoemen tot formateur van een kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie.

Informateur Wijffels beschrijft in zijn eindverslag de werkzaamheden die hij heeft verricht sinds zijn benoeming op 20 december 2006.

Op 8 februari 2007 heeft de Tweede Kamer een kort debat gehad met de informateur over het coalitieakkoord. De fractievoorzitters van CDA, PvdA en ChristenUnie hebben daarin geen aanleiding gevonden om wijzigingen aan te brengen in het akkoord.

Vervolgens concludeerden de fractievoorzitters dat op basis van het coalitieakkoord kan worden overgegaan tot de formatie van een kabinet bestaande uit CDA, PvdA en ChristenUnie. Ook concludeerden zij dat een formateur, van CDA-huize, kan worden aangewezen.

Wijffels adviseert de Koningin om de heer mr.dr. J.P. Balkenende te benoemen tot formateur en deze te verzoeken op de kortst mogelijke termijn een kabinet te vormen bestaande uit CDA, PvdA en ChristenUnie.

Documenten:



Zie het origineel
Aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer Eindverslag van informateur Wijffels