Description:

Ministerie van Defensie

KAMERVRAGEN EN ANTWOORDEN

09-02-2007
Antwoorden op vragen over speldjes in de vorm van een anjer als eerbetoon aan de veteranen
Vraagsteller: Kortenhorst en Ferrier

Antwoorden op vragen van de leden Kortenhorst en Ferrier (beiden CDA) aan de Staatssecretaris van Defensie over speldjes in de vorm van een anjer als eerbetoon aan de veteranen (nr. 2060705850, ingezonden 19 januari 2007.)

1. Heeft u kennis genomen van het initiatief om in het kader van Veteranendag speldjes in de vorm van een anjer beschikbaar te stellen aan de Nederlandse bevolking, als eerbetoon aan de veteranen?

Ja.

2. Is bij u bekend of, en zo ja op welke wijze, de beoogde opbrengsten van de verkoop van de speldjes ten goede komen aan veteranenactiviteiten?

Het betreft hier een particulier initiatief. Over de bestemming van de eventuele opbrengst van de verkoop is mij niets naders bekend.

3. Hoe beoordeelt u dit initiatief als blijk van waardering voor de veteranen? Bent u bereid bij te dragen aan de officiële inbedding ervan?

Elk initiatief dat bijdraagt aan een verdere verbetering van de waardering voor veteranen is in beginsel positief. Het Comité Nederlandse Veteranendag bestudeert thans het initiatief om de witte anjer te introduceren als symbool voor de Nederlandse Veteranendag. Vooralsnog wordt de uitkomst van deze studie afgewacht.