Ministerie van Defensie

09-02-2007 15:37

MARECHAUSSEE PAKT CREDITCARDFRAUDEURS OP

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft drie mannen aangehouden op verdenking van het op grote schaal inkopen van luxe goederen met valse creditcards. Tijdens hun aanhouding hadden zij tientallen valse kaarten in hun bezit.

De drie uit Maleisië afkomstige verdachten waren naar Schiphol gekomen met de bedoeling bij de taxfree winkels luxe goederen te kopen en vervolgens door te reizen naar een andere bestemming.

De marechaussee kwam de verdachten op het spoor door een oplettende juweliermedewerkster. Zij werd achterdochtig toen één van de verdachten in korte tijd voor een aanzienlijk bedrag horloges en sieraden kocht. De twee andere mannen probeerden in een vluchtpoging alsnog Nederland binnen te komen, maar werden bij de paspoortcontrole aangehouden.

De marechaussee trof in de hand- en ruimbagage van het drietal een grote hoeveelheid luxe goederen, kleding, horloges en juwelen aan van de meest exclusieve merken. Ook hadden de mannen negen vliegtickets in bezit.

De indruk bestaat dat de verdachten al langere tijd actief waren op diverse luchthavens wereldwijd. De marechaussee onderzoekt of ze al eerder op Schiphol actief waren.