Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sophos biedt Anti-Virus voor Windows Mobile

64% van de bedrijven is nog steeds niet beschermd ondanks groeiende bedreiging

Gorinchem, 9 februari 2007 - Sophos Mobile Security beschermt smartphones die werken op Windows Mobile 5.0. Sophos, wereldwijd leider in IT-beveiliging en control, kondigt vandaag de beschikbaarheid van Sophos Mobile Security aan. De software beschermt organisaties tegen het toenemende aantal malware-aanvallen op Windows Mobile. Sophos Mobile Security zorgt voor real-time bescherming voor apparaten waarop Windows 5.0 draait. Het beschermt tegen mobiele virussen en spyware en biedt IT-beheerders de mogelijkheid om beveiligingsbeleid voor PDA's en smartphones te implementeren en af te dwingen.

De dreigingen van mobiele malware zijn de afgelopen jaar langzaam maar zeker gegroeid. Steeds meer bedrijven willen confidentiële data beschermen tegen mogelijke aanvallen op 'endpoints'. Uit een recente online enquête van Sophos blijkt dat 81 procent van de beheerders zich zorgen maakt over malware en spyware. Ze zijn bang dat deze in de toekomst een significante bedreiging zullen vormen. 64 procent van de ondervraagden gaf echter ook aan nog geen oplossing ter bescherming van zakelijke smartphones en PDA's te hebben gevonden.

Sophos Mobile Security beschermt apparaten tegen infectie door malware via MMS, SMS, e-mail, instant messaging, Wi-FI en Bluetooth.* De software maakt zakelijke communicatie veiliger. Sophos Mobile Security is gemakkelijk te installeren en te configureren en biedt on-acces, on-demand en 'scheduled' scanning. Daarbij detecteert en beschermt het tegen mobiele virussen of spyware met slechts een minimale impact op de prestaties van het apparaat.

"In tegenstelling tot andere producten die we hebben uitgeprobeerd, werkt Sophos Mobile Security als een onzichtbare bewaker, zónder het dagelijks gebruik van het apparaat te beïnvloeden," zegt Peter Jenkins, managing director of e-Advantage Solutions Ltd. "We zijn vooral onder de indruk van de beheerfuncties: de software is eenvoudig te configureren en het is erg gemakkelijk om rapportages te maken."

Sophos Mobile Security maakt gebruik van de Sophos Behavioural Genotype® Protection technologie, die pro-actief nieuwe en onbekende mobiele bedreigingen blokkeert, voordat zij schade kunnen aanrichten. Netwerkbeheerders krijgen real-time waarschuwingen van malware-incidenten, waardoor bedreigingen gemonitord en geneutraliseerd worden.

"Er bestaat geen twijfel over dat het gebruik van Smartphones en PDA's toeneemt. De apparaten bieden medewerkers internettoegang vanaf werkelijke iedere plaats met slechts een kleine handeling," aldus John Stringer, product manager bij Sophos. "Hackers kunnen onbeschermde mobiele apparaten gebruiken als ingang tot een op het eerste gezicht goed beschermd netwerk. Hoewel het aantal mobiele bedreigingen, vergeleken met meer bekende Windows-specifieke malware nog klein is, willen beheerders vanzelfsprekend alle toegangsmogelijkheden tot de organisatie beschermen.

Marnix van Meer, Director Sophos Benelux: "Gebruikers worden steeds afhankelijker van mobiele communicatie en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid moet daarom steeds beter gegarandeerd worden. Wij controleren niet alleen op virussen, maar ook op andere malware zoals en spyware en trojans en dankzij HIPS zien we zelfs nog onbekende dreigingen. Omdat Windows Mobile devices niet vatbaar maar wel ontvankelijk zijn voor Symbian malware, detecteren we deze dreigingen ook. Zo bieden we een volledige beveiliging."

*Sophos Mobile Security ondersteunt Windows Mobile 5.0 voor Pocket PC en Windows Mobile 5.0 for Pocket PC Phone. Deze versie beschermt ook apparaten die gebruikmaken van Windows Mobile 6.0, dat Microsoft later dit jaar zal lanceren. Foto van een smartphone die wordt beschermd door Sophos Mobile Security te downloaden vanaf: Sophos Mobile Security protects smartphones running Windows Mobile 5.0.

Over Sophos Benelux

Sophos Benelux, gevestigd in Gorinchem, is een Sophos-distributeur die zich richt op het leveren van Sophos-producten en -diensten aan partners, resellers en klanten in de Benelux. Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetdreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com

Over Sophos

Sophos is een van de marktleiders op het gebied van geïntegreerde oplossingen die internetbedreigingen tegen gaan. Het bedrijf ontwikkelt software tegen virussen, spyware, spam en policy-misbruik, voor bedrijven, onderwijsinstellingen en de overheidssector. Het hoofdkantoor van Sophos bevindt zich in Groot-Brittanië. Inmiddels zijn er meer dan 35 miljoen Sophos-gebruikers in ruim 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is Sophos in staat snel te reageren op nieuwe dreigingen, ongeacht de complexiteit ervan. Hierdoor wordt een optimale klanttevredenheid nagestreefd.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Lina Timmermans
Tel: +32 2 267 41 60
ltimmermans(at)creative-strategies.eu.com