Gemeente Drimmelen

"Visiedocument Wmo vastgesteld door de gemeenteraad"

Op 1 februari 2007 heeft de Raad het visiedocument Wmo "Maatschappelijke ondersteuning van wieg tot graf" vastgesteld.
Dit visiedocument vormt de basis voor verdere beleidsontwikkeling van de Wmo. De gemeente heeft namelijk de opdracht om vóór 1 januari 2008 een beleidsplan Wmo klaar te hebben, waarin de speerpunten van beleid genoemd staan waarop we ons de komende vier jaar gaan richten.

In het visiedocument staat omschreven hoe de gemeente de regierol ziet op de Wmo, welke groepen in de samenleving extra ondersteuning nodig hebben, hoe mensen met de gemeente mee kunnen denken over de ontwikkeling van het beleidsplan en de verdere invulling van de Wmo (burgerparticipatie).

Het visiedocument wordt op dit moment opgemaakt in een publieksvriendelijke versie. De organisaties die al eerder een concept van het document toegezonden hebben gekregen, krijgen de definitieve versie eveneens zodra deze beschikbaar is.
Andere geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Judith van den Hoogen, beleidsmedewerker Welzijn, per e-mail bereikbaar op adres jvandenhoogen@drimmelen.nl
en telefonisch via doorkiesnummer 0162-690279, zodat zij kunnen intekenen op de ontvangst van een exemplaar. Er worden er 150 gemaakt en hierbij geldt: "op is op".

Binnenkort verschijnt het visiedocument ook in pdf vorm op deze site, zodat u het document kunt downloaden.

Voor meer informatie over de Wmo lees verder...