Ingezonden persbericht

Vrijdag 9 februari 2007

1e Rotterdampas 2007 voor Kapitein Haddock

Het Rotterdampasjaar is weer van start gegaan! Wethouder Dominic Schrijer overhandigde op vrijdag 9 februari de eerste Rotterdampas van 2007 aan Kapitein Haddock (Henk Poort) uit de musical Kuifje, de Zonnetempel.

Vorig jaar kochten meer dan 101.000 mensen een pas en het doel is dit record in 2007 nog scherper te stellen. Dat moet lukken want een Rotterdampas levert dit jaar opnieuw veel voordeel op voor iedereen. Rotterdampashouders kunnen bijvoorbeeld voor maar ¤ 10,- naar de speciale voorpremière van de musical Kuifje, de Zonnetempel in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.
Het voorjaarsmagazine met het credo 'Rotterdam on Top' staat in het teken van 'Rotterdam City of Architecture'. Daarom vond de overhandiging van de eerste Rotterdampas in 2007 plaats in één van de mooiste gebouwen van de stad, het World Trade Center.

Volop voordeel
Een greep uit de vele aanbiedingen van dit jaar: ¤ 8,50 korting op openbaar vervoer, ¤ 11,- korting op Kdz! Adventure, 1x gratis naar Pathé of Omniversum, onbeperkt de Euromast op voor ¤ 5,-, gratis naar Plaswijckpark, gratis naar Rotterdamse musea, ¤ 25,- korting bij SKVR, ¤ 25,- korting bij sportclubs, voor ¤ 3,50 naar Diergaarde Blijdorp, ¤ 10,- korting op een abonnement van Bibliotheek Rotterdam en gratis een keer varen met de Spido. Daarnaast verschijnt vier keer per jaar het Rotterdampas Magazine boordevol nieuwe aanbiedingen, waaronder de altijd populaire dagtochten. Op de vernieuwde website www.rotterdampas.nl staan alle lastminutes.

Voor iedereen te koop vanaf 12 februari
De Rotterdampas 2007 kost ¤ 55,-, ¤ 10,- of ¤ 5,-. De prijs is afhankelijk van woonplaats, leeftijd, inkomen en gezinssituatie. Mensen met een laag inkomen betalen ¤ 5,- en voor hun inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) is de pas gratis bij gelijktijdige aanschaf. De pas is te koop in de Rotterdampaswinkel (Centrale Bibliotheek, Hoogstraat 110), bij Publiekszaken Stadhuis, alle deelgemeenten, SoZaWe-districtskantoren en bij diverse club- en buurthuizen. In de volgende gemeenten is de Rotterdampas eveneens te koop: Albrandswaard, Barendrecht, Capelle a/d IJssel, Delft, Hellevoetsluis, Maassluis, Midden-Delfland, Nieuwerkerk a/d IJssel, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Zevenhuizen-Moerkapelle. De Rotterdampas 2007 is geldig t/m februari 2008.

¤ 1,- korting voor snelle beslissers
Pashouders die in Rotterdam wonen, kunnen ook dit jaar weer profiteren van de kortingsactie in de Rotterdampaswinkel en bij SoZaWe-districtskantoren. Deze actiekorting van ¤ 1,- op de aanschaf van de Rotterdampas geldt tot eind maart. De verkoop begint op 12 februari.

---