Gemeente Wijk bij Duurstede

Vorderingen Dorpsplan Langbroek

Woensdagavond 13 januari zijn de 5 bewonerswerkgroepen uit Langbroek bijeen gekomen om elkaar te informeren over het resultaat van hun werkzaamheden tot nu toe.
In een aantal zeer professioneel gemaakte presentaties is al een heel duidelijk beeld ontstaan van gewenste oplossingsrichtingen binnen de thema's Bouwen/wonen/werken/recreëren, Veiligheid, Voorzieningen, Openbare Ruimte en Sport.

Zo is er door bewoners nagedacht over mogelijke bouwlocaties in Langbroek en een gewenste invulling daarvan. De werkgroep Veiligheid heeft de belangrijke verkeersknelpunten nog eens benoemd en verbeteringen aangedragen. Er is een voorzet gegeven voor benodigde voorzieningen in Langbroek. Tevens zijn de knelpunten rond het onderhoud van de openbare ruimte globaal in kaart gebracht. Tenslotte heeft de werkgroep Sport de visie van Sport Vereniging Langbroek (SVL) op de toekomst gegeven, samen met gewenste en noodzakelijke verbeterpunten.

De komende tijd worden de verschillende presentaties en rapporten gebundeld tot één geheel en denken we met de betrokken Langbroekers na over hoe wij het gewenste concepttoekomstbeeld het beste aan alle belangstellenden in en rond Langbroek kunnen presenteren. Die presentatie vindt eind februari plaats. Vanwege de vele raakvlakken met het geplande woon-zorgcomplex in Langbroek ligt een combinatie hiermee voor de hand. De exacte datum en het programma van die informatieavond kunt u zeer binnenkort op deze pagina lezen.