Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 1

9 februari 2007

Agnetha opgevangen in Stevenshage

Zwaar verwaarloosd hondje zat op plat dak

Leiden - Dierenasiel Stevenshage aan de Kenauweg in Leiden heeft zich vrijdagochtend ontfermd over een hondje dat aangetroffen is op een plat dak in Leiden. De staat waarin zij verkeerde was meer dan verschrikkelijk. Leen Gottschal, die in zijn twintigjarige loopbaan als asielbeheerder toch wel een en ander heeft meegemaakt, is er flink van overstuur. "Dat mensen een dier dit aan kunnen doen; het is misdadig." Volledig verklit en vies, zodanig dat ze haar achterpootjes niet eens meer kon bewegen, en onder de uitwerpselen en urine wordt Agnetha, zoals men haar in het asiel noemt, binnengebracht.

Nadat ze door een medewerker van de Landelijke Inspectiedienst van de Dierenbescherming gezien is, zijn de asielmedewerkers met schaar en tondeuse aan het werk gegaan om Agnetha van haar vieze last te verlossen. De stank van oude urine is allesoverheersend en vult de ruimte. Haar hele vacht moet er af. Ze laat alles gelaten over zich heen komen. Ook blijkt nu dat ze blind is.

Omdat het verwaarlozen van een dier strafbaar is en de Landelijke Inspectiedienst graag te weten komt wie er verantwoordelijk is voor deze dierenmishandeling, vragen we de lezers om goed naar de foto's te kijken. Mocht u Agnetha herkennen of weten waar zij oorspronkelijk vandaan komt, dan wordt u verzocht dit te melden bij asielbeheerder Leen Gottschal (06-53360116) of bij de Landelijke Inspectiedienst (088-8113113). Zij is gevonden op een zeven meter hoog gelegen plat dak aan de Hooglandsekerksteeg in Leiden.

Natuurlijk wordt er voor Agnetha, net als voor alle andere asieldieren in Stevenshage, weer een goed nieuw thuis gezocht. Het zal nog een paar weken duren voordat ze zover is, want ze heeft nog volop medische verzorging en een gebitsreiniging nodig. Pas als de asieldierenarts, E. van der Wouw, het groene licht geeft mag Agnetha geplaatst worden.

Het asiel zal heel blij zijn met mensen die willen bijdragen aan de medische kosten voor Agnetha. Deze kunt u, onder vermelding van 'Agnetha', storten op giro 14650 t.n.v. Stichting Dierentehuizen Leiden e.o. te Katwijk.

PERSBERICHT 2

Spookie verdwenen

Doos met poes voor asielhek gedumpt in de sneeuw

Of één schrijnend dierenleedmoment in één etmaal niet voldoende is: donderdagavond, u weet nog wel: sneeuwwaarschuwingstijd met jagende sneeuwwolken en snerpende kou, vindt de vrouw van de asielbeheerder bij het asielhek een doos. Op de doos staat geschreven: 'Spookie, 13 jaar, gesteriliseerd. Vanwege geldgebrek hebben we Spookie voor de deur moeten achterlaten'.

Alleen: Spookie is in geen velden of wegen te bekennen. Die heeft het in die doos in de kou en de sneeuw niet fijn gevonden en is vertrokken. Ergens in Leiden loopt ze nu rond. Misschien op weg naar haar oude thuis of zwervend in de buurt van het asiel.

Fotobijschriften bij persbericht 1:

Foto 1: volledig verklitte achterpoten van Agnetha

Foto 2: de asielmedewerkers ontdoen Agnetha van haar vieze en verklitte vacht

Fotobijschrift bij persbericht 2:

Foto 3: de doos waarin Spookie in de sneeuw voor het asielhek werd gezet

Alle foto's door Stevenshage.

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnwoude, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: www.dierenasielleiden.nl



Ingezonden persbericht