Gemeente Papendrecht

8 februari 2007

Koninklijke Onderscheiding voor Piet den Dunnen Zaterdag 10 februari ontvangt de heer Piet den Dunnen namens H.M. de Koningin uit handen van burgemeester C.J.M. de Bruin een Koninklijke Onderscheiding. Tijdens een receptie in de Bethlehemkerk, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Koninklijke Christelijke Zangersverbond (K.C.Z.B.) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, wordt hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Na 20 jaar neemt de heer Den Dunnen afscheid van het bestuur van de K.C.Z.B. Piet den Dunnen werd geboren op 16 juli 1940 te Dordrecht en maakte ruim 20 jaar deel uit van het bestuur van de Koninklijke Christelijke Zangersverbond (K.C.Z.B.). Den Dunnen bekleedde op zowel regionaal als op landelijk niveau verschillende functies, onder meer als voorzitter, secretaris en penningmeester. Verder gaf hij leiding aan zondagsschoolvereniging De Zaaier, was hij jeugdwerkleider bij Christelijk Jongeren Verbond, bestuurder bij de afdeling van het Christelijk Nationaal Vakbond en voorzitter van het Hervormd Kerkkoor Papendrecht.

Noot aan de redactie:
vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd de uitreikingen bij te wonen; wij verzoeken u wel voor 15.30 uur in de Bethlehemkerk aanwezig te zijn.

Gemeente Papendrecht en Drechtwerk ondertekenen convenant Dinsdag 13 februari 2007 ondertekenen de gemeente Papendrecht en Drechtwerk om 13.00 uur in de hal van het gemeentehuis een convenant, waarmee invulling wordt gegeven aan de verantwoordelijkheid van de gemeente om meer werk door Drechtwerk uit te laten voeren. In het convenant worden afspraken vastgelegd over inkoop van diensten en producten en het detacheren van werknemers. Burgemeester C.J.M. de Bruin en algemeen directeur van Drechtwerk, de heer P. Kuipers, ondertekenen het convenant.
De gemeente Papendrecht neemt samen met negen andere gemeenten deel aan de `gemeenschappelijke regeling sociale werkvoorziening Drechtsteden' oftewel Drechtwerk.
De gemeente Papendrecht hecht waarde aan inzet van mensen die zijn aangewezen op de Wet sociale werk-voorziening op reguliere werkplekken. In de hal van het gemeentehuis is dinsdagmiddag 13 februari een marktkraam opgesteld waar medewerkers van Drechtwerk bezoekers informeren over hun werkzaamheden en de samenwerking met de gemeente Papendrecht.

Noot voor de pers:
Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd dinsdag 13 februari om 13.00 uur in de raadszaal bij de ondertekening aanwezig te zijn.

Commissievergaderingen in februari
Voor de maand februari staan verschillende commissievergaderingen op de agenda. Zo vergadert de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken maandag 12 februari onder meer over veiligheidsmaatregelen langs de Betuweroute.
De agenda van de commissie Ruimte van dinsdag 13 februari vermeldt onder meer de tweede wijziging van de Huisvestingsverordening. De leden van de commissie Samenleving spreken woensdag 14 februari over voorstellen tot wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Drechtsteden. Tijdens de commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën op donderdag 15 februari verzorgt het Bureau Drechtsteden een presentatie over Hollands Glorie. Verder staat op de agenda het Bestuursplan Service Centrum Drechtsteden. Alle vergaderingen vinden plaats vanaf 20.00 uur in de raadzaal. De volledige agenda's zijn te vinden op de website onder de categorie Bestuur en Organisatie/Archief.

____________