Persberichten Rijn en Venen, 12.00 uur

Utrecht, 11-02-2007

Rijden onder invloed

MAARSSEN In de nacht van zaterdag 10 februari op zondag 11 februari heeft de politie een 44-jarige man aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Tijdens een alcoholcontrole aan het Antilopespoor werd de Maarssenaar omstreeks 02.40 uur aan de kant gezet voor de controle. Uit de blaastest bleek dat de man te veel gedronken had en werd aangehouden. Op het bureau bleek uit verdere ademanalyse dat de man 690 ug/l blies. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

MAARSSEN Op zaterdag 10 februari, omstreeks 15.05 uur, meldde een 46-jarige man uit Maarssen zich op het bureau. Hij was eerder die middag betrokken geweest bij een botsing, maar was toen doorgereden. Op het bureau bleek de man te veel gedronken te hebben.

De man reed in zijn personenauto over de Kerkweg toen hij niet meer in staat was te remmen voor een andere personenauto, die stilstond op de weg. De 80-jarige bestuurster van de andere auto, ook afkomstig uit Maarssen, was net uit een oprit gekomen en stond klaar om weg te rijden, toen de 46-jarige man tegen haar aan botste en doorreed.

De man heeft zich kort hierna vanaf zijn thuisadres telefonisch gemeld, waarna hij naar het bureau is gegaan. De man rook bij melding naar alcohol, dus werd een blaastest afgenomen. Hier bleek uit dat hij niet nuchter was, waarop hij werd aangehouden. Verdere analyse wees uit dat hij 325 ug/l in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

WOERDEN Tijdens een alcoholcontrole op de rotonde Wulverhorstbaan/Middelllandbaan hebben agenten een 37-jarige vrouw uit Woerden aangehouden wegens rijden onder invloed met een ongeldig rijbewijs en zonder dat de auto APK gekeurd of verzekerd was.

Omstreeks 02.25 uur op zaterdag 10 februari zagen agenten de personenauto naderen vanuit de Blekerijlaan. Bij het zien van de controleurs wijzigde zij plotseling van koers en ging er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging kon de vrouw aan de kant gezet worden. De vrouw gaf direct aan te veel gedronken te hebben en geen geldig rijbewijs te hebben. Uit de blaastest op straat bleek inderdaad dat ze te veel gedronken had en werd ze overgebracht naar het bureau voor verdere analyse en verhoor.

Na een uitgebreide ademanalyse bleek de vrouw 730 ug/l te blazen. Ook bleek dat de auto waarin zij reed niet verzekerd te zijn en geen APK keuring te hebben. Hiervoor kreeg zij een bekeuring. Voor het rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs heeft zij een proces-verbaal gekregen.

Aangehouden na achtervolging

WOERDEN - Omstreeks 02.55 uur in de nacht van 9 op 10 februari heeft de politie een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij eerst was gevlucht.

De man stond ter hoogte van een horecagelegenheid aan de Voorstraat, toen hij een bierglas op de grond kapot gooide. Agenten zagen dit en probeerden de man te laten stoppen, maar dit weigerde hij. Hij rende weg in de richting van de Rijnstraat, waarop agenten de achtervolging inzetten. Ter hoogte van de Kerk kon de man toch worden aangehouden en werd hij overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij werd heengezonden