Persberichten Heuvelrug, 13.20 uur

Utrecht, 11-02-2007

Verkeersongeval met letsel

RENSWOUDE Vrijdagmiddag 9 februari raakte een 20-jarige automobilist gewond toen hij met zijn voertuig op de Utrechtseweg in botsing kwam met een ander voertuig.

Om 15.45 uur reed de 20-jarige inwoner van Scherpenzeel met zijn auto over de Utrechtseweg in de richting van Renswoude. Op een gegeven moment haalde hij een auto voor hem in. Vanuit de tegenoverliggende richting kwam echter ook een auto, waarna een aanrijding ontstond. De 20-jarige bestuurder raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis. De bestuurder van de tegemoetkomende auto, een 24-jarige man uit Doorwerth, hoefde niet naar het ziekenhuis. De Utrechtseweg is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer.

Inbreker aangehouden

VEENENDAAL Zaterdagavond heeft de politie een 18-jarige woninginbreker aangehouden op de Brinken.

Om 22.30 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een woning aan de Brinken. Diverse eenheden kwamen snel ter plaatse. Agenten zagen een man met inbrekersgereedschap uit een brandgang komen. De verdachte, een 18-jarige man uit Veenendaal, kon worden aangehouden. De inbreker was nog niet in de woning geweest, maar had geprobeerd de achterdeur van een woning te forceren. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.