Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 11/2

TILBURG, 11 februari 2007

Donkere Dagen Offensief levert drie arrestaties op

TILBURG: De politie in Tilburg heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in het kader van het donkere dagen offensief op de Ringbaan West een goede vangst gedaan door de aanhouding van drie personen die verdacht worden van diefstal c.q. heling van onder meer een flatscreen televisie. In de auto waarin de mannen reden, vond de politie behalve de TV ook diverse inbrekerswerktuigen Het gaat om drie Tilburgers van 19, 20 en 24 jaar. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

De Tilburgse politie is in het kader van het Donkere Dagen Offensief heel erg actief met het controleren van verdachte voertuigen en personen. De agenten zagen de nacht van vrijdag op zaterdag twee autos over de Stokhasseltlaan rijden die kennelijk bij elkaar hoorden. De dienders sloegen aan op de achterste auto, omdat hen ambtshalve bekend is dat deze auto eigendom is van een persoon die zich in het verleden schuldig gemaakt heeft aan strafbare feiten. Ze besloten de auto waarvan het rechterachterlicht niet brandde en het linkerremlicht kapot was te controleren. De bestuurder kon zijn rijbewijs niet laten zien. Ook een van de andere inzittenden had geen identiteitsbewijs bij zich. Zij werden daarop aangehouden. De derde persoon werd eveneens aangehouden nadat de agenten inbrekerswerktuigen zoals een schroevendraaier en handschoenen in de auto zagen liggen.

Tevens lagen er in de kofferbak een nieuwe flatscreen televisie en andere mogelijk van diefstal afkomstige goederen. De verdachten konden daar geen aannemelijke verklaring voor afgeven. Ze zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. De recherche stelt een uitgebreid onderzoek in naar de gestolen goederen. Inmiddels (zondagmorgen) is duidelijk dat de spullen afkomstig zijn van een recente woninginbraak.

Politie houdt alcoholcontrole in Tilburg Zuid en Goirle

TILBURG / GOIRLE: De politie van het team Leijdal heeft vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot zaterdag 05.00 uur met dertien agenten een alcoholcontrole gehouden. De controles vonden plaats op de Turnhoutsebaan / Blaakweg, de Radiostraat / Broekhovenseweg en de Ringbaan Oost / Lourdesplein. Er zijn elf bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een 32-jarige Tilburger die op de Blaakweg werd aangehouden blies 610 ugl en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Man rijdt 110 kilometer te hard

ESBEEK: Vrijdagmiddag is omstreeks 15.30 uur een 46-jarige Tilburger op de Lage Mierdseweg (N269) betrapt op een forse snelheidsovertreding door met 190 kilometer per uur over een 80 km weg te rijden. Bovendien negeerde de Tilburger het ter plaatse geldende inhaal verbod. De auto is in beslag genomen.

Een motoragent op een niet herkenbare motor, werd vrijdagmiddag op de Lage Mierdseweg ingehaald door een zwarte Porsche. De agent zag dat de automobilist ook nog vijf personenautos inhaalde. Ter hoogte van de Groenstraat verhoogde de bestuurder zijn snelheid tot maar liefst 190 kilometer per uur, terwijl ter plaatse 80 kilometer per uur is toegestaan. De motorrijder gaf de bestuurder ter hoogte van de afslag Beekse Bergen een stopteken waaraan werd voldaan. De bestuurder die niet zijn volledige personalia wenste te geven werd daarop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Eerder die middag omstreeks 14.25 uur raakte een 30-jarige Tilburger ook zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Midden-Brabantweg op zeer korte afstand (ongeveer 3 meter) van zijn voorganger ging rijden bij een snelheid van 127 km/uur. Ook reed hij vervolgens met een snelheid van 146 km/uur richting Tilburg waar 120 km/uur de maximum snelheid is. De Officier van Justitie in Breda zal verder gaan bepalen wat er met het rijbewijs zal gebeuren. Hij kan ook een proces-verbaal tegemoet zien voor het bumperkleven en de snelheidsovertreding.

Man opgepakt na negeren winkelverbod

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op het Wagnerplein in een supermarkt een 48-jarige Tilburger aangehouden ter zake lokaalvredebreuk. De man heeft een ontzegging vanwege een recente winkeldiefstal voor alle zaken op het Wagnerplein, welke geldig is tot 22 januari 2008. Ondanks dit verbod liep hij toch door de supermarkt. Hij is daarop aangehouden. De verdachte verklaarde aan het bureau dat hij dacht dat de ontzegging alleen van toepassing was op de winkel waar hij onlangs betrapt was op diefstal. Hij krijgt een proces-verbaal.

Vakkenvullers aangehouden na verduistering uit winkel

TILBURG: Een postactie van een manager van een supermarkt in Tilburg Noord heeft vrijdagavond omstreeks 23.10 uur geresulteerd in de aanhouding van drie vakkenvullers van 16.16 en 17 jaar die een bus Pringle Chips uit de winkel hadden verduisterd.

Een van de jongens had het snoepgoed buiten bij een container verstopt. Na hun werk waren ze teruggekomen om dit op te halen. Zij werden toen betrapt door een medewerker van de winkel die de politie inschakelde. In de afgelopen maanden is er uit de winkel voor een waarde van circa 350 euro aan snoepgoed, Breezers. Coebergh, chocolade en snoepgoed verdwenen. Bij de winkelier rees het vermoeden dat vakkenvullers bij de verduistering betrokken waren en de goederen buiten bij de containers verstopten en later ophaalden of direct bij vertrek meenamen. Vrijdagavond lukte het een van de medewerkers, toen waargenomen was dat er weer snoepgoed bij de containers lag de knapen op heterdaad te betrappen. De 17-jarige jongen werd vanwege zijn geringe betrokkenheid direct na verhoor vrijgelaten. De twee andere knapen zijn zaterdagmiddag rond 13.00 uur in vrijheid gesteld. Zij gaven toe al een keer eerder betrokken geweest te zijn bij het verduisteren van goederen uit de winkel. De ouders zijn geïnformeerd over het gedrag van hun kinderen De politie onderzoekt of er nog meer personen betrokken zijn geweest bij deze zaak.

Winkeldievegges op strooptocht in winkelcentrum Heyhoef

TILBURG: Vrijdagavond heeft de politie dankzij een oplettende medewerkster van een speelgoedzaak op de Heyhoefpromenade drie winkeldievegges kunnen aanhouden die op strooptocht waren geweest in diverse winkels op het plein. Het gaat om drie Tilburgse vrouwen van 20, 24, 31 jaar. Een medewerkster in de speelgoedzaak zag plotseling in een deel van de winkel lege verpakkingen liggen. Ze keek snel de camerabeelden uit en zag daarop de drie dievegges bezig. De politie kon hen daarop op het winkelcentrum aanhouden. Ze bleken ook nog in drie andere winkels diefstallen gepleegd te hebben, in een snoepzaak, een warenhuis en een drogisterij. Het ging onder meer om speelgoed, een koptelefoon, make-up en verzorgingsattributen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de dames.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 23.55 uur in een woning in de binnenstad een 42-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 54-jarige vriendin. Het slachtoffer verklaart al vanaf eind juli 2006 meerdere keren mishandeld te zijn door haar vriend. Dat gedrag komt door jaloezie en overmatig alcoholgebruik. Vrijdagavond had het stel ruzie gekregen na een etentje in een restaurant toen de vrouw werd aangesproken door haar ex-vriend. Buiten schold haar vriend haar uit en gaf haar met de vlakke hand twee klappen in haar gezicht. De vrouw durfde daarna niet meer naar huis te gaan en belde vanaf de Piushaven naar de politie. Ze had een verdikking onder haar linkeroog en een rode plek. De verdachte werd in haar woning aangehouden Hij had kennelijk in de woning e4en bloemstuk vernield en door de kamer gegooid. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.

Zaterdagmorgen werd in het teamgebied van Wilhelminapark een 27-jarige man uit Oisterwijk aangehouden die zijn 32-jarige vriendin had mishandeld. Het slachtoffer verklaarde dat zij in haar woning ruzie kregen omdat zij de haarlak voor haar vriend niet wilde pakken. Hierop had hij een Laaflamp opgepakt en tegen haar schouders gegooid. De aangeefster verklaarde vanwege een eerdere operatie nog veel pijn aanhaar schouder heeft en dat zij het daarom uitgilde van de pijn toen haar vriend de lamp tegen haar aangooide. De verdachte is in verzekering gesteld.

Gestolen auto aangetroffen

TILBURG: De nacht van vrijdag op zaterdag is omstreeks 05.15 uur met een gestolen auto een aanrijding veroorzaakt op de Nazarethstraat, door daar tegen het hekwerk van het park te rijden. De auto werd kort na de melding onbeheerd aangetroffen op de kruising van de Zwijsenstraat en de Paleisring. Het voertuig, een Daewoo Leganza was op 7 februari jl. in Tilburg gestolen. De auto was zwaar beschadigd. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Politie onderzoekt beroving krantenbezorger en student

TILBURG: Een 15-jarige Tilburgse jongen is zaterdagmorgen omstreeks 06.10 uur in een steeg van de Mastenbroekstraat / Melickstraat het slachtoffer geworden van een beroving. Op de bezorger kwamen drie knapen afgerend die om hen heen gingen staan en zijn geld eisten. Het kwam op het slachtoffer erg bedreigend over Hij heeft zijn portemonnee daarop met zeven euro en een bibliotheekpasje afgegeven.

TILBURG: Zaterdagavond is op de Reeshofdijk omstreeks 19.45 uur een 21-jarige Tilburger het slachtoffer geworden van een brute straatroof. Het slachtoffer werd ter hoogte van het midden van de vijver, tegengehouden door een andere fietser. De rover bedreigde hem met een mes en eiste zijn I-Pod en andere spullen die hij bij zich had. Hierop gaf het slachtoffer zijn rugzak met daarin onder meer zijn Acer laptop en creditcard af. De dader, een puisterige blanke knaap met een legergroene jas aan, fietste daarna weg in de richting van de Reeshof.

Geweldplegers na winkeldiefstal aangehouden

TILBURG: Een 17-jarig meisje is zaterdagmiddag in een warenhuis aan de Heuvel betrapt op de diefstal van kleding ter waarde van 267 euro. Haar vrienden een 23-jarige Tilburger en een 17-jarige meisje uit Etten-Leur zijn eveneens aangehouden nadat ze met geweld geprobeerd hadden hun vriendin te bevrijden.

De 23-jarige Tilburger en het 17-jarige meisje uit Etten-Leur raakten in gevecht met een van de beveiligingsmedewerkers. Zij stonden voor de ophoudkamer en schopten tegen de deur. Ze waren het kennelijk niet eens met de aanhouding van hun vriendin. Het meisje uit Etten-Leur spuugde de beveiliger in zijn gezicht en gaf hem een klap tegen zijn hoofd. Toen hij haar ook wilde aanhouden, sloeg ze nog enkele keren tegen zijn hoofd. De 23-jarige Tilburger begon zich er ook mee te bemoeien en schopte hem enkele keren. Het meisje zag daarop kans de bril van de man van zijn hoofd te slaan en trapte hem in zijn kruis. In de worsteling werd hij daarop tegen het hoofd geschopt door de 23-jarige Tilburger. Uiteindelijk kon het agressieve duo met hulp van collegas van het slachtoffer worden overmeesterd. De politie neemt de zaak hoog op, een hulpofficier van justitie heeft het duo in verzekering gesteld.

Drie arrestaties bij handhaven samenscholingsverbod in West

TILBURG: de politie heeft zaterdag aan het eind van de middag inde Umberstraat drie zestienjarige knapen aangehouden die nadat zij bekeurd waren voor het overtreden van het samenscholingsverbod zich vervelend bleven gedragen en de aanwijzingen van de politie om te vertrekken niet opvolgden.

Agenten gingen ter plaatse na een melding dat er een grote groep jongeren in de omgeving van het Paletplein zou staan, terwijl daar een samenscholingsverbod geldt. Er heerste volgens de melder een dreigende sfeer. De agenten zagen in de Umberstraat een groep van vijf jongens staan die allemaal een bekeuring kregen ter zake het
samenscholingsverbod. Een aantal van hen was het daar niet mee eens en begon te ageren tegen de dienders. De politie heeft vervolgens drie jongens, waarvan er zich twee flinke verzet hebben, aangehouden.

Drie vechtersbazen aangehouden

TILBURG: De politie heeft de nacht van zaterdag op zondag omstreeks
01.15 uur op de Dalfsenlaan drie 17-jarige knapen aangehouden die zich bemoeiden met een controle van de inzittenden van een personenauto. Ze gaven ongevraagd commentaar en weigerden ook na vordering te vertrekken. Nadat één van hen was aangehouden probeerden de andere twee hun kameraad te ontzetten door te slaan en te trappen in de richting van de agenten. Ze zijn uiteindelijk met hulp van een omstander aangehouden. De groep kwam van een feestje af en was hevig onder invloed van alcohol.

Vrouw gewond bij eenzijdig verkeersongeval in Oisterwijk

OISTERWIJK: Zaterdagavond is op de Pannenschuurlaan een 19-jarige vrouw uit Oisterwijk bij een eenzijdig verkeersongeval gewond geraakt. Het slachtoffer kwam met haar auto vanaf de Langvennen Oost en sloeg links af de Pannenschuurlaan in. Vermoedelijk reed zij daarbij over of tegen een vluchtheuvel, waardoor zij de macht over het stuur verloor. Daardoor raakte zij van de weg en reed tegen een rechts in de wegberm staande boom, waardoor schade en letsel ontstond. Ze werd door de GGD met een hoofdwond en beenletsel naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd.

Slechts vijf arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: Dit weekend bleef het over het algemeen vrij rustig in het uitgaanscentrum. De nacht van vrijdag op zaterdag bleef zonder arrestaties. De nacht van zaterdag op zondag was wat drukker met vijf aanhoudingen.

Op de Heuvelring werden twee Tilburgers van 19 en 20 jaar aangehouden die met elkaar aan het vechten waren. Een 19-jarge Tilburger werd omstreeks 03.45 uur eveneens op de Heuvelring aangehouden nadat hij in een eetgelegenheid een 27-jarige Tilburger in het gezicht geslagen had, nadat die wat gezegd had van zijn opgefokte gedrag. Vanmorgen werden ten slotte rond 08.00 uur voor een discotheek aan de Heuvelring een 22-jarige man uit Den Bosch en een 25-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden omdat ze aan het vechten waren. De man uit Etten-Leur kreeg ook een proces-verbaal omdat hij een flesje GHB bij zich had.

Parkeerschades door joyriding met gestolen auto

TILBURG: De nacht van zaterdag op zondag zijn in Tilburg op het Fokkerhof drie geparkeerde autos beschadigd door een joyrider met een gestolen auto. De politie kreeg vannacht meldingen onder andere vanaf de Korvelseweg, Hesperenstraat en Conradhof, dat er gecrost werd met een auto. De politie heeft twee gestolen autos aangetroffen en vermoedt dat deze zaken met elkaar in verband staan.

Vanmorgen werd omstreeks 05.00 uur op het Fokkerhof een Ford Escort aangetroffen die eerder deze week vanaf het Minderbroederspad was gestolen. De bestuurder van deze auto was op het Fokkerhof tegen een geparkeerde Volkswagen gereden die op zijn beurt weer tegen een geparkeerde Opel werd gedrukt die daardoor tegen een Fiat schoof.

Op de Jan van Galenstraat werd omstreeks 06.15 uur een Ford Clipper aangetroffen die vermoedelijk in Epe gestolen is.

De politie sluit niet uit dat met beide autos meer aanrijdingen al dan niet opzettelijk veroorzaakt zijn. Er wordt een technisch onderzoek aan de aangetroffen autos ingesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk