Is mijn schilderij iets waard? Is dit werk een echte Roelofs


Taxatiedag van 19de- en 20ste- eeuwse kunstwerken in Museum Jan Cunen

OSS, 20070209 -- Conservator Marjan van Heteren van Museum Jan Cunen krijgt naar aanleiding van de tentoonstelling van Willem Roelofs (1822-1897) , de nestor van de Haagse School, veel vragen. Van Heteren, die het onderzoek naar de schilder leidde en het mogelijk maakte dat voor het eerst in 100 jaar een overzichtstentoonstelling van deze kunstenaar werd georganiseerd, meldt verrast te zijn over de grote hoeveelheid reacties: "Er wordt veel gebeld en gemaild. Veel mensen willen weten of ze een echte Roelofs boven de bank hebben hangen".

Museum Jan Cunen stelt al deze belangstellenden in de gelegenheid om een antwoord te krijgen. In samenwerking met veilinghuis Sotheby's wordt op 11 februari in Museum Jan Cunen een taxatiedag van 19de- en 20ste - eeuwse kunst georganiseerd. Drie experts van het veilinghuis Sotheby's zullen in een van de sfeervolle zalen van het museum, gevestigd in een neoclassicistische villa, schilderijen en aquarellen taxeren. Ze geven informatie over het werk, de maker en de waarde van het ingebrachte kunstwerk. Particulieren kunnen kosteloos hun kunstwerken aan een onderzoek laten onderwerpen. Niet alleen werk van Roelofs is welkom, maar ook dat van 19de- en 20ste- eeuwse tijdgenoten.

Deze dag, mogelijk vol verrassingen, vindt plaats op zondag 11 februari a.s. in Museum Jan Cunen te Oss van 12.00 - 16.00 uur. Naast de gratis taxaties is ook de entree tot het museum gratis. De tentoonstelling Willem Roelofs (1822-1897), de adem der natuur is nog t/m 25 februari te bezichtigen.

Kom naar Oss, neem uw schilderijen of aquarellen mee en misschien blijkt u wel de trotse eigenaar te zijn van een kostbaar kunstwerk of een echte Roelofs!





Ingezonden persbericht