Gemeente Zoetermeer

Fietsenstalling Rokkeveen 12 februari officieel open

Vanaf maandag 12 februari heeft Rokkeveen zijn eigen bewaakte fietsenstalling bij de Mandelabrug. De fietsenstalling is onderdeel van het hele openbaarvervoergebied rondom station Zoetermeer en Driemanspolder. Reizigers kunnnen hun fiets gratis stallen, waarbij Biesieklette het toezicht verzorgt. De fietsenstalling is gerealiseerd als onderdeel van de omgevingswerken RandstadRail met een subsidiebijdrage van Prorail. De gratis fietsenstalling met toezicht aan de zijde van Driemanspolder blijft bestaan. Ook als Randstadrail weer rijdt en het vervangend busvervoer verdwijnt.

Zoetermeer heeft een gratis stallen beleid. Fietsen mogen niet zomaar overal neer worden gezet maar alleen in de gratis bewaakte fietsenstallingen of in fietsenrekken. Dit beleid is zeer succesvol. Afgelopen jaar is het stallingsgebruik enorm toegenomen. Alleen al op Zuidwaarts is de teller in een jaar van 46.000 bewaakte fietsen in 2005 naar 147.000 bewaakte fietsen in 2006 gestegen.

Bij de stalling Driemanspolder zijn inmiddels OV-fietsen verkrijgbaar, bij station Zoetermeer Oost zullen ook OV-fietskluizen komen en bij Centrum-West en Noordwaarts hebben we ze al enige tijd. Deze OV-fietsplaatsen worden overigens gerealiseerd met subsidie van het stadsgewest Haaglanden.
Wethouder Pieter Smit opent de fietsenstalling maandag 12 februari om 12.00 uur officieel.