Gemeente Stein


Parkeren grote voertuigen
12-02-2007

{kop} Parkeren grote voertuigen

In de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van onze gemeente is een artikel (5.1.7) opgenomen welk het parkeren van grote voertuigen binnen de bebouwde kom verbied.
Dit artikel luidt als volgt:

Artikel 5.1.7 Parkeren van grote voertuigen

1. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter te parkeren op een door het college aangewezen plaats, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.


2. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter te parkeren op een door het college aangewezen weg, waar dit parkeren naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte.
3. Het in het tweede lid gestelde verbod geldt niet op werkdagen van maandag tot en met vrijdag, dagelijks van 08.00 uur tot 18.00 uur.
4. Het college kan van de in het eerste en tweede lid gestelde verboden ontheffing verlenen.

Het college van B&W heeft in haar vergadering van 22 januari 2002 aanvullend op dit artikel besloten:
Dat het onder 1. bepaalde van artikel 5.1.7. APV niet van toepassing is op:

- de zuidzijde van de Njiverheidsweg voor het door middel van verkeersborden aangeduide weggedeelte;

- het aangeduide gedeelte van het parkeerterrein nabij de Kanaalweg;
- het aangeduide gedeelte van de parkeerplaats aan de Swentiboldlaan.

Ondanks deze maatregel ontvangen wij in toenemende mate klachten van inwoners betreffende overlast veroorzaakt door geparkeerde voertuigen en/of aanhangwagens.

Graag vernemen wij van u als eigenaren van de vrachtwagens, alsmede van u als inwoners van onze gemeente:

- uw ervaringen met betrekking tot het parkeren van grote voertuigen binnen de bebouwde kom;

- uw ervaringen met betrekking tot het gebruik van de aangewezen parkeerplaatsen, met name in het kader van veiligheid en bereikbaarheid.

De gemeente is voornemens om een algeheel parkeerverbod voor vrachtwagens in te stellen middels het plaatsen van borden bij alle komingangen. Op deze borden zullen dan tevens de parkeerplaatsen worden aangegeven waar vrachtwagens wel mogen parkeren. Dit betekent dat daarna daadwerkelijk handhavend zal worden opgetreden. Alvorens deze borden te plaatsen vragen wij eerst uw reacties en ervaringen.

Afhankelijk van uw reacties is het mogelijk dat er of meerdere parkeerplaatsen worden aangewezen of dat er doelgerichte handhaving zal plaatsvinden.

U kunt uw reactie uiterlijk 31 maart 2007 schriftelijk aan ons doorgeven per brief of per
email: info@gemeentestein.nl t.a.v. mevrouw M. Vliegen.