Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 12-02-2007

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

NIEUW AMSTERDAM Zondagnacht heeft de politie op de Zijtak een 24-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij reed daar in zijn auto en bij controle bleek dat hij had gedronken. De man werd aangehouden en verzette zich daarbij hevig. Uiteindelijk is hij met behulp van de handboeien in de dienstauto gezet. Aan het bureau bleek een promillage van 1,1. Hiervoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt en het rijbewijs is ingevorderd na overleg met het Openbaar Ministerie. Nadat deze zaak is afgehandeld is de Emmenaar ingesloten omdat hij nog een aantal onbetaalde boetes op zijn naam had staan. Als deze worden betaald, mag hij weer naar huis. (07-112614)

Laptop en Tom Tom uit auto gestolen

ASSEN Zondagnacht is ingebroken in een auto aan de Kiepheugte. Van de auto, eigendom van een 24-jarige Assenaar, werd een portierraam vernield. Uit de auto is, behalve de radio-cdspeler, een laptop en een Tom Tom gestolen. De politie adviseert om, indien mogelijk, dit soort waardevolle goederen niet in de auto achter te laten. (07-112620)

Politie onderzoekt woninginbraak

EMMEN Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Ruinerbrink. Daarbij is een portemonnee en een laptop gestolen. De dader is binnengekomen door de voordeur te forceren. De 38-jarige bewoner deed aangifte. De politie onderzoekt deze inbraak. (07-112602)

Alcomobilist aangehouden na aanrijding
HOOGEVEEN De politie heeft zondagmiddag een 23-jarige man uit Hoogeveen in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een ongeval. De politie kreeg een melding binnen dat bij de kruising van de Melkweg met de Sterrenlaan een automobilist met hoge snelheid een bocht zou zijn uitgevlogen. Daarbij zou een verkeersbord omver zijn gereden. Ter plekke bleek de melding juist te zijn. Aan de hand van verklaringen van getuigen, die het kenteken hadden opgenomen, kon de politie de man aanhouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Bij zijn aanhouding werd de man gevraagd te blazen. Hieruit bleek dat hij ruim 1 promille scoorde. De man kon met een dagvaarding vertrekken. (07-112542)

Politie vordert rijbewijs in

MEPPEL Zondagavond heeft de politie het rijbewijs van een 26-jarige man uit Eibergen ingevorderd. De man passeerde met zeer hoge snelheid een onopvallende auto van de politie. Door de verkeersdrukte kon de man na een achtervolging bij Steenwijk aan de kant worden gezet. De man verklaarde niet in de gaten te hebben dat hij zo hard reed. Na alle correcties werd zijn snelheid op 171 vastgesteld, waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en het proces verbaal wordt opgemaakt. (07-112577)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.