Provincie Zuid-Holland

provincie zuid holland

Bruno Bruins waarnemend burgemeester Leidschendam-Voorburg

De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft het voornemen om de heer mr. drs. B.J. (Bruno) Bruins (VVD) te benoemen tot waarnemend burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Leidschendam-Voorburg.

De huidige burgemeester, mr. M.A.P. van Haersma Buma, heeft eind januari afscheid genomen van de gemeente Leidschendam-Voorburg vanwege zijn aanstaande benoeming per 1 april 2007 tot dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Delfland.

In verband met de continuïteit van het gemeentebestuur heeft de commissaris van de Koningin de heer Bruins - de huidige staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - gevraagd om waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg (73.000 inwoners) te worden. De heer Bruins heeft positief gereageerd, in afwachting van zijn ontslag als staatssecretaris. Hij zal in Leidschendam-Voorburg beginnen zodra het nieuwe kabinet is aangetreden. De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg en de wethouders hebben positief gereageerd op de voorgenomen waarneming.

De heer Bruins (1963) is sinds 7 juli 2006 staatssecretaris. Daarvoor was hij wethouder van de gemeente Den Haag (2000-2006). Vanaf 1994 was de heer Bruins raadslid en van 1998-2000 fractievoorzitter van de VVD in de Haagse gemeenteraad. Van 2004-2006 was hij locoburgemeester van Den Haag.

Met de procedure voor werving van een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester in Leidschendam-Voorburg zal naar verwachting in april worden begonnen.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22