Annexum Invest verwerft zes Golden Tulip Hotels in Nederland

Pppr

Annexum Invest verwerft zes Golden Tulip Hotels in Nederland

Amsterdam, februari 2007 - Annexum Invest heeft zes Golden Tulip Hotels in Nederland gekocht. De zes Nederlandse Golden Tulip Hotels zijn alle 4-sterren hotels en gevestigd in Amersfoort, Epe, Hoenderloo, Loosdrecht en twee in Beekbergen. De hotels, die door Golden Tulip worden geëxploiteerd, hebben in totaal 577 kamers en 110 vergaderzalen met een capaciteit voor 2740 personen.

Annexum Invest volgt al geruime tijd de ontwikkelingen in de hotelsector. 'Wij vinden de hotelmarkt een interessante beleggingsmarkt. Deze markt profiteert niet alleen van de aantrekkende economie, maar ook van demografische ontwikkelingen en globalisering. Dit zijn elementen die bijdragen tot een grotere vraag naar hotelkamers. Internationaal hebben belangrijke investeerders het afgelopen jaar al blijk gegeven van grote interesse in deze groeiende markt. Deze portefeuille is aangekocht door een consortium van krachtige financiële partners, waaronder Annexum Invest en merchant bank kempen & Co. Het is de bedoeling om de komende tijd de mogelijkheden te onderzoeken meer Europees hotelvastgoed te verwerven', aldus Huib Boissevain, directeur van Annexum Invest.
Het consortium werd geadviseerd door Hospitality Support Group.

Annexum Invest is gespecialiseerd in het structureren en plaatsen van vastgoedproducten voor de particuliere en institutionele markt. Zij heeft de afgelopen jaren meerdere succesvolle vastgoedbeleggingen geplaatst, waaronder Casino Vastgoed Amsterdam CV en het Vastgoed Fundament Fonds NV.
Kempen & Co. is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance.


-----------------------------------------------