Groot CultuurFonds op naam voor oude muziek

St prins bernhard cultuurfonds

Prins Bernhard Cultuurfonds heeft er 21 nieuwe CultuurFondsen op Naam bij

Amsterdam, 12 februari 2007. Bij het Prins Bernhard Cultuurfonds is per 1 januari 2007 het Zijfers-de Jong Fonds operationeel geworden. Dit CultuurFonds op Naam is bestemd voor het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van muziek tot het jaar 1750 en het verlenen van studiebeurzen op dat gebied, het (laten) organiseren en programmeren van barokconcerten en barokfestivals, en het stimuleren en (laten) verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van barokmuziek. Het fonds heeft een startvermogen van 350.000 euro. Het Zijfers-de Jong Fonds is een van de 21 nieuwe CultuurFondsen op Naam die het Prins Bernhard Cultuurfonds in 2006 heeft verworven. Vier van deze fondsen hebben een specifieke regiodoelstelling.

CultuurFondsen op Naam via schenkingen door particulieren:

Alida Beekhuis Fonds
Het verlenen van reisbeurzen ten behoeve van individueel wetenschappelijk onderzoek en publicaties op het terrein van archeologie en geschiedenis. Daarnaast het stimuleren van dubbeltalenten die schrijven en componeren.
100.000 euro

Ammerlaan Beuken Fonds
Het financieel ondersteunen van jonge getalenteerde wetenschappers op het terrein van de natuurkunde, voor vervolgstudie in binnen- of buitenland. 50.000 euro

Buziau Geesink Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten van kleine of particuliere musea met een landelijke uitstraling.
50.000 euro

Carla Dobbelman Fonds
Het stimuleren van de vorming op het terrein van de beeldende kunst, bij voorkeur door het ondersteunen van projecten in Amsterdam gericht op kinderen en jongeren. Indien geen project in aanmerking komt: Het verlenen van beurzen aan jonge talentvolle musici en beeldend kunstenaars om zich elders verder te ontwikkelen. 65.000 euro

Eigenheimer Fonds
Het ondersteunen van het cultureel erfgoed en de podiumkunsten in Noord-Groningen. 50.000 euro

Elisabeth Kinder Fonds
Het financieel ondersteunen van studie en onderzoek op het terrein van de wetenschap betreffende het welzijn van jonge kinderen.
50.000 euro

Fonds voor Kleinschalige Projecten Natuureducatie
Het financieel ondersteunen van educatieve projecten op het gebied van natuurbehoud. 50.000 euro

Het Anker Fonds
Het financieel ondersteunen van publicaties op het terrein van (cultuur) geschiedenis. 55.000 euro

Jeanne Kruijver Fonds Het financieel ondersteunen van educatieve projecten op het terrein van de amateur podiumkunsten in Zuid-Kennemerland. 50.000 euro

Kolnaar-Mulier fonds
Het financieel ondersteunen van projecten die de bespeling van historische muziekinstrumenten tot doel hebben. Daarnaast het financieel ondersteunen van musici die historische instrumenten bespelen.
50.000 euro

Kracht Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op het terrein van molens en varend erfgoed. 50.000 euro

Maria Antonia van der Elburg-Schuddebeurs Fonds
Het financieel ondersteunen van jong talent voor een vervolgopleiding in binnen- of buitenland met een voorkeur voor terreinen waarop wetenschap en ambacht elkaar aanvullen, zoals restauraties of instrumentenbouw.
75.000 euro

Pos Karemaker Fonds
Het verlenen van financiële bijdragen ter stimulering van talentvolle jonge mensen voor een vervolgopleiding op het terrein van klassieke muziek, dans, restauraties of instrumentenbouw en dergelijke, en voor jonge musici voor de aanschaf van een instrument van het juiste niveau.
50.000 euro

Van Weemen Schoppen Fonds
Het financieel ondersteunen van jonge, professionele musici, in het bijzonder zangers en koordirigenten, en kleine ensembles, met een voorkeur voor pianotrio's, voor het volgen van een (aanvullende) studie in binnen- of buitenland en van masterclasses. 50.000 euro

Veerkamp - van Beek Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op het terrein van geschiedenis, met een voorkeur voor genealogie, en op het terrein van monumentenzorg en natuurbehoud. 50.000 euro

CultuurFondsen op Naam door culturele instellingen:

Dorrie Stoop Fonds
Het financieel ondersteunen van jonge, talentvolle musici voor het volgen van een aanvullende studie in Nederland of in het buitenland.
Jaarlijks 20.000 euro voor het budget gedurende vijf jaar

Nieuwe CultuurFondsen op Naam bij testament

Mady Saks Fonds
Het financieel ondersteunen van documentairemakers voor de ontwikkeling van een documentaire over beeldende kunst, muziek, dans of architectuur. 50.000 euro

Jacob Claij Fonds
Monumentenzorg ten behoeve van bouwkundige projecten te Amsterdam, Utrecht en Haarlem. 300.000 euro

Zijfers-de Jong Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van muziek tot het jaar 1750 alsmede het verlenen van studiebeurzen op dat gebied.
Het (laten) organiseren en programmeren van barokconcerten en barokfestivals. Het stimuleren en (laten) verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van barokmuziek.
350.000 euro

Fonds Wim Choufour
Het financieel ondersteunen van violisten en cellisten voor het volgen van een studie in binnen- of buitenland (geen masterclasses).
170.000 euro

Jo de Groot Fonds
Het bevorderen van het muziekonderwijs en de muzikale vorming van jongeren in de gemeente Bloemendaal.
Bedrag nog niet bekend

Met deze 21 nieuwe fondsen is het totaal aantal CultuurFondsen op Naam in beheer bij het Prins Bernhard Cultuurfonds op 195 gekomen.