Datum: 12 februari 2007

Katwijk Katwijker beroofd van ring Een 53 jarige Katwijker is op vrijdag 9 februari van zijn ring beroofd door twee mannen. De man was even van huis geweest en kwam terug bij zijn woning in de Rijnflat. Bij de flat werd hij aangesproken door twee mannen van ongeveer 20 jaar die hem naar geld vroegen. De man die vanwege zijn handicap gebruik maakt van een scootmobiel kon niet zomaar wegkomen. De man antwoordde dat hij geen geld bij zich had. Daarop vroegen de twee verdachten naar zijn ring. Een van hen haalde de sleutel uit het contact van de scootmobiel zodat de man niet weg kon komen. Terwijl de man aangaf dat zij de ring niet konden krijgen werd zijn ring hardhandig van zijn hand gehaald. Daarop verdwenen de twee mannen, zij gaven wel de sleutel en de mobiele telefoon aan de man terug.

Zaterdag kwam de man de twee weer tegen in de Rijnflat. De twee mannen kwamen zaterdag, rond 13.45 uur terug naar de Rijnflat waar de beroving had plaatsgevonden. Zij vroegen wederom om geld. Op dat moment liep er net een vrouw naar buiten waardoor de mannen er vandoor gingen. De politie vraagt deze vrouw contact op te nemen met de politie van Katwijk via 0900-8844. Mogelijk dat zij een omschrijving van de mannen kan geven. De politie zet het onderzoek voort.

Noordwijk Overval op winkel Op zondag 11 februari, rond 17.10 uur, is een textielwinkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk overvallen. Een gemaskerde man is de winkel rond sluitingstijd binnengelopen en heeft met een wapen het aanwezige personeel bedreigd. De verdachte eiste geld. De man is vervolgens lopend weer de winkel uitgegaan. Het is niet bekend of hij buit heeft gemaakt. De politie heeft een zoekactie in de omgeving gemaakt, maar heeft de verdachte niet meer aangetroffen. Personen die getuigen zijn geweest van de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie van Noordwijk via 0900-8844. Het onderzoek wordt voortgezet.

Leiden Politie heeft slachtoffer van aanrijding kunnen achterhalen De politie heeft het slachtoffer van een aanrijding die tevens verdachte van het verlaten van een plaatsongeval is weten te achterhalen. Het gaat om een 53 jarige man uit Leiden die met zijn motor ten val was gekomen op de Vrijheidslaan. Een beschadigde motor werd voor zijn woning aangetroffen. De man was door het ongeval gewond geraakt, maar was niet naar het ziekenhuis gegaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij na het ongeluk de plaats van het ongeval heeft verlaten.

Het is degene die bij een verkeersongeval betrokken is, of een verkeersongeval heeft veroorzaakt verboden de plaats van het ongeval te verlaten indien er schade door de aanrijding is ontstaan of er iemand letsel heeft opgelopen. In dit geval was er schade aan straatmeubilair, maar had het ook mogelijk geweest dat het slachtoffer dusdanig gewond zou zijn geraakt dat hij/ zij medisch hulp nodig had. Om deze redenen heeft de politie een zoekactie opgezet dat uiteindelijk geleid heeft naar de Leidenaar.

Op vrijdagochtend 26 januari trof de politie op de Vrijheidslaan, ter hoogte van de Zoeterwoudseweg, sporen aan van een verkeersongeluk. Op de weg werd een omgebogen verkeerspaal, stukken van een brommer/ motor en bloed aangetroffen. Er was die nacht bij de gezamenlijke meldkamer geen melding binnengekomen van een verkeersongeval. En de bestuurder, het slachtoffer, én het voertuig, mogelijk een brommer of een motor, waren spoorloos verdwenen. Nader onderzoek bij de ziekenhuizen in de buurt leverde ook geen resultaat op. De verkeersdienst van de politie deed onderzoek naar het ontstaan van de aanrijding. Uiteindelijk troffen agenten een beschadigde motor aan voor een woning waar de bestuurder van de motor bleek te wonen.

Voorschoten Aanhouding na mishandeling De politie heeft een 20 jarige Voorschotenaar aangehouden nadat hij voor de ogen van agenten een jongen tegen de vlakte had geslagen. De twee bevonden zich in een grotere groep jongeren en hadden ruzie met elkaar gekregen. Daarop had de 20 jarige een 18 jarige in het gezicht geslagen. De 18 jarige was even buiten westen en is door het ambulancepersoneel nagekeken, hij kon met een wekadvies naar huis. De 18 jarige wilde geen aangifte doen. De politie heeft de mogelijkheid een verdachte ambtshalve te vervolgen als er geen aangifte wordt gedaan. Dat zal in dit geval ook gebeuren, tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Inbraken in woningen Tijdens het weekend zijn er in twee woningen in Alphen aan den Rijn ingebroken. In een woning aan de Kraaienhorst en de Uranusstraat. Vermoedelijk kwamen de daders de woning aan de Kraaienhorst binnen door middel van hengelen. Dit betekent dat men via de brievenbus de klink van de deur naar beneden probeert te krijgen waardoor de deur openvalt. Een goed remedie daartegen is de deur op slot te draaien. Uit de woning werden onder andere een mobiele telefoon en een portemonnee weggenomen. Via het balkon werd de woning aan de Uranusstraat bereikt. Via een raam wisten de dader(s) uiteindelijk binnen te dringen. Uit de woning werden onder andere waardevolle spullen zoals een laptop weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken.

Reeuwijk Bedrijfsinbraak, auto weg Bij een inbraak in een bedrijf aan de Fokkerstraat in Reeuwijk zijn twee auto's weggenomen. Uiteindelijk werd één auto in de buurt teruggevonden. De andere auto, een rode Alfa Romeo T-Spark, is nog steeds spoorloos. De auto staat gesignaleerd als gestolen in de internationale database. De inbraak vond plaats in de nacht van zondag 11 op maandag 12 februari. Het bedrijf is door de dader doorzocht op waardevolle spullen. Naast de auto's is er ook een geldbedrag weggenomen. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel door de daders achtergelaten sporen. De eigenaar van het bedrijf heef aangifte gedaan van diefstal. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Inbraken in woningen Tijdens het weekend is er in verschillende woningen in Gouda ingebroken. In een woning aan de Talmastraat, aan de Achterwillenseweg, de Burgemeester Gaarlandtsingel, de Heenpolderplantsoen en de Tweede Kade werd er ingebroken. Op de inbraak in een woning aan de Burgemeester Gaarlandtsingel na, waar het bij een poging bleef, waren de inbrekers succesvol geweest. Uit de woningen zijn waardevolle spullen zoals mobiele telefoons, portemonnees en laptops gestolen. De technische recherche zal in geval van sporenbewijs onderzoek in de woningen verrichten.

Waddinxveen Rijden onder invloed, 1040 ug/l Een 44 jarige man uit Waddinxveen is zondag 11 februari, rond 01.00 uur aangehouden op het Stationsplein. De man was door een getuige gezien toen hij slingerend in zijn auto over de weg reed. De getuige belde de politie en gaf het kenteken van de auto door. Agenten zijn direct in de richting gereden en kwamen de man in zijn auto op het Stationsplein tegen. Al snel werd duidelijk dat de man onder invloed van alcohol was. Op het bureau werd hij onderworpen aan een blaastest waarvan de uitslag 1040 ug/l was. De toegestane limiet van 220 ug/l werd hiermee meer dan 4x overschreden. Het rijbewijs werd ingevorderd omdat de uitslag boven 570 ug/l lag. Daarnaast wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt.

Waddinxveen Aanrijding, bestuurder onder invloed Op zondag 1 februari heeft er een ongeval op de A12 ter hoogte van Waddinxveen plaatsgevonden. Bij de aanrijding waren twee bestuurders betrokken. Een 32 jarige man uit Spijkenisse reed over de autosnelweg, komende uit de richting van Utrecht. Voor hem in dezelfde richting reed een 45 jarige man uit Zoetermeer. De man uit Spijkenisse reed met een hogere snelheid en knalde zonder vaart te minderen achterop de personenauto van de Zoetermeerder. Het gevolg was voornamelijk materiele schade. De politie kwam ter plaatse voor de afhandeling van het ongeval en troffen in de auto een versufte man aan; de bestuurder uit Spijkenisse was onder invloed van alcohol en sprak met een dubbele tong. De man werd aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij een uitslag van 795 ug/l, wat ver boven de toegestane limiet van 220 ug/l ligt. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ----


---
Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --