Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/02)

OOSTERHOUT NB, 12 februari 2007

Trio opgepakt vanwege aanranding

OOSTERHOUT: Zondagmiddag 11 februari arresteerde de Oosterhoutse politie drie mannen op verdenking van aanranding. De mannen vielen in een zwembad drie meisjes lastig. De slachtoffertjes zijn alledrie 11 jaar oud, terwijl de mannen 34,35 en 22 jaar oud zijn.

Het trio betastte zondagmiddag 11 februari de meisjes tijdens het zwemmen onzedelijk in een Oosterhouts zwembad. Dat gebeurde meerdere keren achter elkaar. De meisjes meldden de gebeurtenissen aan de badmeester, die samen met een beveiligingsambtenaar meteen ingreep. De mannen werden gesommeerd om uit het water te komen en zijn daarna overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland en bezitten de Poolse nationaliteit. Bij de arrestatie verkeerde het drietal dermate onder invloed van alcohol, dat een fatsoenlijk gesprek niet mogelijk was. In het belang van het onderzoek is het trio in voorlopige hechtenis gesteld. De zedenpolitie verdiept zich in de zaak.

Singing in the rain leidt tot mishandeling

OOSTERHOUT: De politie greep in bij een opstootje in de Klappeijstraat. Dat gebeurde zondag 11 februari rond 03.00 uur. Agenten zagen hoe het slachtoffer vrolijk in een grote plas regenwater stond te trappen. De man had zichtbaar erg veel lol en het water spatte alle kanten op. Dat gedrag werd hem niet dank afgenomen door een 27-jarige vrouw uit Oosterhout. Zij stond naast hem toevallig net een broodje te eten. Daarbij kreeg ze het opspattende regenwater over haar gezicht en broodje. De vrouw deelde meteen een klap uit naar de veroorzaker van de wateroverlast. De politie arresteerde de 27-jarige vrouw vanwege de mishandeling. Omdat de agenten het zagen gebeuren en er direct bij waren, konden ze voorkomen dat de familie en bekenden van beide betrokken partijen met elkaar op de vuist gingen. In het politiebureau is tegen de vrouw proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuring voor belediging

OOSTERHOUT: Een 44-jarige man uit Oosterhout werd zondag 11 februari om 02.00 uur opgepakt omdat hij dienstdoende politieagenten enkele keren uitschold. Dat gebeurde zonder enige aanleiding. De man verklaarde bij verhoor dat hij beledigingen had geroepen omdat hij wegens persoonlijke redenen vol emoties zat. Voor zijn vertrek uit het politiebureau mocht hij zelf de verhoorkamer schoonmaken omdat hij in de verhoorkamer had staan urineren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens belediging.

Inbraak bij scouting

KAATSHEUVEL: De leden van scoutingvereniging Martin Luther King zijn gedupeerd door een inbraak. De dieven gingen er vandoor met de muziekinstallatie en een PC van de vereniging. Dat gebeurde bij een inbraak in het clubgebouw aan de Burgemeester van Besouwlaan. Het misdrijf werd gepleegd tussen zaterdag 10 februari 2007 18.00 uur en zondag 11 februari 2007 18.30 uur. Om de buit te bemachtigen vernielde de dader een aantal ramen en tussendeuren.

Auto weg na woninginbraak

DONGEN: Tussen zondagavond 11 februari 22.30 uur en maandagochtend 12 februari 06.15 uur is er ingebroken in de woning aan de Jan Aardenstraat. In de woning werden de autosleutels, twee mobiele telefoons en een horloge gestolen. Vervolgens werd met behulp van de buitgemaakte autosleutels, de auto gestolen. Het voertuig stond ten tijde van de diefstal op de oprit van de woning. Het gaat om een grijze BMW 525 Reihe voorzien van het kenteken 45-PL-NT. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche een sporenonderzoek instellen. De auto is internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

De technische recherche stelde vast dat de inbreker vermoedelijk is binnengekomen door te flipperen of te hengelen. Bij het flipperen steekt de inbreker een oude creditcard of een liniaaltje tussen de deur en het slot. Daarmee drukt hij op eenvoudige manier de dagschoot opzij, waardoor de deur open gaat. Dit flipperen is te voorkomen door de deur op het nachtslot te doen. Op dezelfde manier wordt ook het ouderwetse hengelen voorkomen. Bij de hengelmethode wordt via de brievenbus de voordeur geopend met een ijzerdraad of een klerenhanger. Ook hier kan gebruik van het nachtslot een inbraak dan voorkomen.

Dieven stelen 3.000 liter brandstof

OOSTERHOUT: In het afgelopen weekend zijn brandstofdieven actief geweest op de Energieweg in Oosterhout. Van negen vrachtautos werd de afsluitbare tankdop verbroken en de diesel uit de tank ontvreemd. In totaal is een hoeveelheid van circa 3.000 liter dieselolie ontvreemd. Namens het gedupeerde bedrijf is inmiddels aangifte gedaan bij de politie, op basis waarvan een onderzoek wordt ingesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer