Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bomenkap aan de Nijverheidstraat onvermijdelijk

Op maandag 12 februari start de gemeente Rotterdam met het kappen van 15 populieren aan de Nijverheidstraat.

Slechte staat
De bomen (foto) verkeren in slechte staat en kunnen overlast veroorzaken. Een onderzoek naar de gesteldheid van deze bomen wees dit uit.

Duur werkzaamheden
De te kappen bomen staan ter hoogte van de Nijverheidstraat 77 t/m 324, hoek Zinkerweg- Nijverheidstraat en hoek Zinkerstraat- Feijenoorddijk. De werkzaamheden duren enkele dagen.

Herplant 15 nieuwe bomen
De bomen worden alleen bovengronds gekapt. Het verwijderen van de wortelpakketten vindt later plaats, samen met ondergrondse werkzaamheden aan kabels en leidingen. Na afronding van alle werkzaamheden is er een herplant van 15 nieuwe bomen. Deze bomen zijn kleiner dan de huidige bomen.

Extra zorg voor Rotterdamse bomen
In Rotterdam zijn dagelijks veel mensen bezig met de zorg voor bomen. Zo wordt er tijdig gesnoeid, zodat bomen geen onveilige situaties kunnen veroorzaken. Besmettelijke ziekten worden zoveel mogelijk voorkomen en bestreden en dode bomen worden vervangen. Naast deze dagelijkse zorg, maakt de stad geld vrij voor extra zorg voor bomen in Rotterdam.

Bomenstructuurplan
Bovengenoemde boomvervanging maakt deel uit van het Bomenstructuurplan. In dit plan staan zorgmaatregelen voor bomen. De uitvoering hiervan leidt tot een beter bomenbestand. Dit betekent: duurzame bomen die onder de meest gunstige omstandigheden groeien.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Gemeentewerken, Werf Feijenoord, via telefoonnummer(010) 492 50 60.

(foto: De populieren aan de Nijverheidstraat.)